IS: KymiRingin valmistuminen vaarassa – rahaa puuttuu edelleen rajusti

MotoGP:n promoottori Dorna on jo julistanut Suomen osakilpailun olevan kalenterissa 2019. IS:n tietojen mukaan KymiRingin radan valmistuminen on kuitenkin kaikkea muuta kuin selviö.

IS:n mukaan radan yksityisessä rahoituksessa on yhä pahoja reikiä – ja yksityinen rahoitus on taas ehto valtion ja kunnan tukirahoille.

”Yksittäisiltä sijoittajilta kerättävän rahan kanssa on ilmennyt huolestuttavia haasteita. Tämä raha on välttämätön, koska muuten alueelle ei tässä ajassa kyetä rakentamaan MotoGP:n kisojen vaatimaa infrastruktuuria ja fasiliteettejä. Itse rata kyllä rakentuu”, IS:n sisäpiirin lähde kertoo.

IS kysyi asiaa myös promoottori Dornalta.

”Dornan mielestä on liian aikaista vastata näihin kysymyksiin. Meidän on vielä odotettava ja katsottava, mitä hankkeessa tapahtuu Suomessa – jotta siis saataisiin parempi näkemys sieltä suunnalta”, Dornan viestintäosaston johtaja Ignacio Sagner kertoo lehdelle.

”Kisaa ei ole vielä vahvistettu. Pitää muistaa, että radan rakennustyöt ovat kesken eli Kansainvälisen moottoripyöräliiton (FIM) hyväksyntä puuttuu.”

KymiRingin hankejohtaja Timo Pohjola on ollut kovin haluton aiemminkin ottamaan kantaa mihinkään radan rahoitukseen liittyvään. Nytkin hän on hyvin niukkasanainen.

”En ota kantaa asiaan, joka on kesken. Paitsi sen verran, että kun valtion lisäavustuspäätös muuttui kesällä ehdolliseksi, jouduimme tekemään radikaaleja muutoksia suunnitelmiimme”, Pohjola sanoi.

Voit lukea Ilta-Sanomien alkuperäisen jutun tästä linkistä.
 

Uusin numero