IRRC-sarjan kärkikuljettajat näyttivät parastaan Imatran lauantaina

Lauantaipäivä valkeni Imatralla kovan rankkasateen jäljiltä märkänä, mutta sade taukosi juuri ennen IRRC Supersport -luokan toista aika-ajoa Imatran jäädessä kahden sadealueen väliin. Kostealla radalla ajetuissa ensimmäisissä sessioissa ei nähty aikaparannuksia, mutta radan kuivuessa tilanne muuttui.

Supersport q2
Yhdeksän kuljettajaa lähti kiertämään märkää rataa. Pierre Yves Bian hallitsi sessiota alusta alkaen. Seuraaviksi sijoittuneet Boris Liegeois ja Ilja Caljouw pysyivät noin kolmen sekunnin päässä ja Joey den Besten oli neljänneksi nopein.

Superbike q2
Superbiken toisen aika-ajon kuluessa saatiin ajoittain niukkaa tihkusadetta ja rataa lähti kiertämään kahdeksan pyörää. Marko Rättö nousi alussa selvästi kärkeen, toiseksi nopein oli session lopussa Rätön kantaan itsensä nostanut Jochem van den Hoek. Kolmanneksi ripein oli Carl-Johan Källman niukasti ennen Jean Pier Poletia.

Lightweight q2
Kärjessä avasi Henrik Volt ja riemastuttavasti toiseksi nopeimman ajan ensimmäisellä kierroksella kellotti Imatralla edellisen kerran vuonna 1969 kilpaillut Ami Heinonen. Lopulta toisesta aika-ajosta muodostui Voltin ja Martin Hulinin kaksinkamppailu, ja miehet vaihtelivat kärkipaikkaa jatkuvasti – lopulta pidemmän korren veti Volt. Kolmanneksi itsensä kiidätti Jan Markalous ja neljännen sijan vei Björn Gunnarsson.
Yhdistetyissä tuloksissa kärkikolmikon muodostivat Anders Blacha, Vladimir Snajdr ja Timo Kallio.

Sidecar q2
Sivuvaunujen toiseen aika-ajoon lähti vain kaksi paria, Tarmo Tempel/Silver Kuusk sekä Pasi Vepsä/Marko Mustaniemi. Kaksi paria järjestivät kuitenkin erinomaisen jännitysnäytelmän kellotellen kymmenysten päässä toisistaan olevia kierrosaikoja. Lopulta Vepsa/Mustaniemi olivat nopeampia minimaalisella 0,011 sekunnin erolla.

Supersport q3
Supersport-luokan kolmannen aika-ajon kärjessä oli selvässä kärjessä Joey den Besten, joka radan kuivuessa jatkuvasti paransi aikaansa pitäen koko session ajan noin kahden sekunnin eroa toisen sijan kuljettajaan. Kakkossijasta käytiinkin kivikovaa kamppailua Ilja Caljouw’n, Wolfgang Schusterin ja Hendrik Voltin välillä, kolmikon nopein oli lopulta Caljouw, Volt tiukasti kannoillaan. Schuster ei lopulta kyennyt vastaamaan kaksikon vauhtiin ja hänet jätettiin neljänneksi.
Yhdistettyjen tulosten kärkikolmikko oli Marek Cerveny, den Besten ja Thomas Walther.

Superbike q3
Superbiken kolmatta aika-ajoa jatkettiin kymmenellä minuutilla puolen tunnin mittaiseksi, sillä ensimmäinen aika-ajo jouduttiin keskeyttämään onnettomuuden vuoksi. Session alku sujui Sebastian Le Grellen hallinnassa, mutta Marko Rättö paransi eilistä, kuivalla ajamaansa aikaa ja kiskaisi itsensä kärkeen huimalla 4,4 sekunnin erolla. Myös Erno Kostamo ja Didier Grams pamauttivat itsensä loppuhetkillä ohi sarjajohtaja Sebastian Le Grellen. Viidenneksi ja kuudenneksi sijoittuneet Juha Kallio ja Jan Kopponen saivat kolmannessa aika-ajossa ensimmäiset kunnolliset kierroksensa.
Yhdistettyjen tulosten kolmen kärjen muodostivat Le Grelle, Vincent Lonbois ja Jochem van den Hoek.  

Sidecar q3
Time Reeves/Mark Wilkens ajoivat sivuvaunujen kolmannen aika-ajon alussa selvästi kärjessä, mutta Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen ajoivat session loppua kohden eroa kiinni, täräyttäen viimeisellä kierroksella itsensä kärkeen!  Kolmanneksi ajanut pari Juha Muhonen/Anssi Rekola jäi kärkikaksikosta reilusti.  
Parit Päivärinta/Kainulainen, Reeves/Wilkens ja Muhonen/Rekola muodostivat myös yhdistettyjen tulosten kärkikolmikon.

Open 600 q2
Lähes kaikki kuljettajat lähtivät Open 600 –luokan toiseen aika-ajoon kuivan kelin renkailla. Avauskierrokset tunnustellen, mutta Wolfgang Schuster nousi kärkeen lähes perjantaisella ajalla. Puolessa välissä Marek Cerveny nousi taistelemaan kärkipaikasta vetäen pian selvän kaulan Schusteriin.  Thomas Walther nosti itsensä kolmanneksi ohi Juha Kallion.
Cerveny, Schuster ja Kallio olivat yhdistettyjen tulosten nopeimmat.   

Open 1000 q2
Open 1000 –luokan toisessa aika-ajossa kärkisijat vaihtuivat ahkeraan. Kärjessä aloittanut Vincent Lonbois, mutta pian Markka Racing –kolmikko Juha Kallio, Pauli Pekkanen ja Erno Kostamo nostivat itsensä kärkeen, tämän jälkeen kärkikuusikon sijoitukset vaihtelivatkin taajaan, kun ensin kärkeen nousivat ensin Didier Grams ja pian perään Sebastian Le Grelle. Lopulta järjestykseksi muodostui Lonbois, Le Grelle, Grams, Kostamo, Pekkanen ja Kallio. Täysin kuivalla radalla yhdeksän ensimmäisen kuljettajan kierrosajat alittivat kahden minuutin rajan.  
Sarjajohtajat Lonbois, La Grelle ja Grams olivat yhdistettyjen tulosten nopeimmat.

IRRC Supersport race 1
Lähdöstä kärkeen ampui Marek Cerveny perässään Joey den Besten. Kaksikko veti tasaisesti eroa kolmannen sijan Thomas Waltheriin, joka kävi kovaa kamppailua kolmossijasta Pierre Yves Bianin kanssa. Marek Cerveny näytti, että luokan kärkipaikka on ansaittu ajamalla ensimmäisenä Supersport-kuljettajana alle kahden minuutin kierrosajan. Mies sai ajaa helppoon voittoon den Bestenin jouduttua keskeyttämään kilpailun loppupuolella. Neljäntenä maaliin ajanut Wolfgang Schuster otti varaslähdön ja putosi aikarangaistuksen vuoksi kuudennelle sijalle, joten neljänneksi ajoi Anders Blacha ja viidenneksi nousi Arnaud Seydoux.

IRRC Superbike race 1
Superbike-luokan lähdössä kärkeen ampaisi Sebastian Le Grelle, joka sai kannoilleen varaslähdön ottaneen Vincent Lonboisin, Pauli Pekkasen ja Didier Gramsin. Viidennestätoista ruudusta startannut Erno Kostamo ja kuudennentoista ruudun Juha Kallio tekivät hurjaa nousua ja miehittivät kahden kierroksen jälkeen sijat viisi ja seitsemän. Radalla Le Grelle ja Lonbois kävivät kovaa kilpailua ja pian Lonbois ohitti myös tuloslistalla Kostamon ja Gramsin ohittamaksi joutuneen Pekkasen. Kaksikon kierrosajat olivat omilla sekuntiluvuillaan ja kilpailun lopussa Lonbois ohitti tuloslistalla myös Gramsin nousten toiseksi. Sarjan kärkikuljettajien ottaessa kolme ensimmäistä sijaa järjestyksessä Le Grelle, Lonbois, Grams, olivat seuraavat sijat kotiyleisön riemuksi Kostamon, Pekkasen ja Marko Rätön miehittämiä. Timanttisen alun ottanut Juha Kallio joutui lopulta tyytymään yhdeksänteen sijaan.

Sidecar race 1
Päivän viimeisenä ajettiin sivuvaunuluokan lähtö. Paalulta startannut pari Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen ampaisi kärjessä ensimmäiseen mutkaan Tim Reeves/Mark Wilkens takarenkaassaan. Kärkikaksikko karkasi pian muulta joukolta, jonka seuraava taistelupari oli Jari Oinonen/Roope Pitkonen ja Juha Muhonen/Anssi Rekola joiden perässä sijoista viisi ja kuusi taistelivat Ari Jumppanen/Saku Räsänen ja Tarmo Tempel/Silver Kuusk.  Päivärinta ja Kainulainen ajoivat hitaasti mutta varmasti karkuun Reevesiä ja Wilkensiä. Maaliviivalla eroa oli reilut kolme sekuntia Päivärinnan ja Kainulaisen eduksi, joten pari suoriutui viikonlopun ensimmäisiksi suomalaisvoittajiksi., ja toinenkin suomalaispari nähtiin podiumilla, kun Oinonen ja Pitkonen ylittivät maaliviivan kolmantena.
 

Uusin numero