Iron Butt Rally rantautuu Eurooppaan

Tulevana kesänä, 6.-12.9.2014, järjestetään ensimmäinen pitkä eurooppalainen Iron Butt -ajotapahtuma nimeltään European Tour 2014. Tapahtuman lähtö- ja maalipaikka on Saksassa, Stuttgartin lähellä ja bonuspaikkoja on 425 kappaletta ympäri Euroopan. Aikaa pisteiden keräämiseen on viisi vuorokautta. Bonuspaikkojen tarkat sijainnit kerrotaan kisailijoille lähtöä edeltävänä iltana, mistä alkaa kiivas reitin suunnittelu ennen seuraavan aamuna tapahtuvaa starttia. 36 tunnin ajon jälkeen kokoonnutaan ensimmäiseen check in -paikkaan levähtämään ja viettämään iltaa. Vaikka kisan voittajille voi arvioida kertyvän yli 8000 ajokilometriä kisan aikana, voi tapahtumaan osallistua myös rennon mp-matkan kannalta, nauttia ajosta ympäri Eurooppaa ja osallistua kolmeen tapahtuman aikana järjestettävään illanviettoon muiden ajoon osallistuvien motoristien kanssa. 
Kisaan tulee osallistuja ympäri maailman, mm. Australiasta, USA:sta, Kanadasta ja lukuisista Euroopan maista, eli kaikkialta minne tieto IBA ajoista on levinnyt. Suomesta on lähdössä neljä osallistujaa seikkailemaan moottoripyörällä ympäri Euroopan, mm. kaksi Suomen IBA-rallin voittajaa. 
Kenraaliharjoituksen itse pääkisaa varten voi suorittaa 13.-15.6. Scandinavian Rallyssä Ruotsissa. European Tour 2014 -ajoon on vielä joitain vapaita paikkoja; niitä voit tiedustela kisaorganisaatiolta info@ibagermany.de tai Suomen IBA-yhdistyksen kautta ralli@ibafinland.fi.

Uusin numero