Imatranajon toinen kilpailupäivä täynnä raudanlujaa kamppailua

Sunnuntai valkeni Imatralla lämpimän aurinkoisena. Unihiekat karisivat silmistä viimeistään, kun Eeki Kuparinen veti päivän aluksi näytöskierroksia Kawasaki Ninja H2R:llä. Kilpaluokkien osalta aamu aloitettiin kaikkien luokkien warm upeilla, joiden jälkeen Kuparinen tarjoili lisää korvakarkkia H2R-kierrosten muodossa.  
 
Open 600
Iltapäivän kilpailulähdöistä ensimmäisenä ajettiin Open 600. Paalupaikan Marek Cerveny sekä Anders Blacha jättivät lähdön väliin. Thomas Walther otti erinomaisen startin nelosruudusta, mutta ensimmäisen kierroksen jälkeen kärjessä oli Joey den Besten, Walther toisena ja Juha Kallio kolmantena, aivan Waltherin kannassa ja ohituspaikka avautui neljännellä kierroksella. Toiseksi noustuaan Kallio nosti tahtia, muttei onnistunut saavuttamaan den Besteniä, jolta löytyi riittävästi vauhtia reservistä.  Neljänneksi sijoittui Wolfgang Schuster ja viides oli Sammy Ahonen.
 
Lightweight
Neljännen lähtöruudun Peter Hulin kohtasi teknisen vian lämmittelykierrokselle lähdettäessä, ja joutui keskeyttämään jo ennen lähtöä. Anders Blacha karkasi paalulta matkoihinsa, seitsemännestä ruudusta startannut Henrik Voit nosti itsensä toiseksi ja kakkosruudusta startannut Vladimit Snajdr kolmanneksi. Huonon startin ottanut Timo Kallio putosi kuudenneksi, mutta onnistui nousemaan neljännelle sijalle muutaman kierroksen jälkeen. Kärjen järjestys säilyi samana maaliin saakka.
 
Open 1000
Open 1000 –luokan kilpailu keskeytettiin ensimmäisellä kierroksella sattuneen onnettomuuden vuoksi ja uusintalähtö ajettiin kuuden kierroksen mittaisena. Liikkeelle lähdettiin järjestyksessä Vincent Lonbois, Pauli Pekkanen, Jochen van den Hoek, Erno Kostamo ja Didier Grams. Kakkosruudusta lähteneen Sebastian Le Grellen lähtö epäonnistui täysin, ja mies jäi koko joukon viimeiseksi. Kostamo nosti itsensä ensin ohi van den Hoekin ja pian ohitetuksi joutui tiimikaveri Pekkanen. Lonbois ajoi maaliin ensimmäisenä, perässään Kostamo ja Pekkanen, Markka Racingin menestystä täydensi Juha Kallio viidennellä sijallaan. Didier Grams sijoitui neljänneksi. Le Grelle kellotti kilpailun nopeimman kierrosajan, ja lopulta miehen sijoitus oli yhdeksäs.

IRRC Supersport race 2
Supersport-luokan toisen kilpailulähdön kärkeen startista ampaisivat sarjan kärkikaksikko Marek Cerveny ja Joey den Besten, jotka karkasivat vastustamattomasti muulta joukolta. Kolmannen sijan Pierre Yves Bian sai taisteluparin Thomas Waltherista. Den Besten pysyi koko kilpailun ajan aivan Cervenyn perässä löytämättä ohituspaikkaa, Bian ja Walther vaihtelivat sijoituksia pariin otteeseen Bianin ollessa lopulta kolmas. Sijoille 5-8 puolestaan ajoivat Arnaud Seydoux, Wolfgang Schuster, Anders Blacha ja Sebastian Frotscher, jotka niinikään vaihtelivat sijoituksiaan useamman kerran kilpailun aikana. 

Sidecar race 2
Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen jatkoivat dominoimistaan sivuvaunuluokassa. Pari nappasi lähdöstä kärkipaikan, ja karkasi vastustamattomasti toisen sijan Tim Reeves/Mark Wilkens-parilta. Kolmantena aloittaneet Juha Muhonen/Anssi Rekola joutuivat keskeyttämään, joten kolmanneksi nousivat Ari Jumppanen/Saku Räsänen, jotka kuitenkin joutuivat parin Jari Oinonen/Roope Pitkonen ohittamaksi.    

IRRC Superbike race 2
Superbike-luokan toisesta lähdöstä ei jännitystä puuttunut. Lähdöstä kärkeen ampuivat Sebastian Le Grelle, Jochem van den Hoek ja Vincent Lonbois perässään Pauli Pekkanen ja ensimmäisellä kierroksella huikean nousun lähtöruudusta 15 tehnyt Erno Kostamo. Van den Hoek pudotettiin kuudenneksi, kun ohi painuivat ensin Lonbois, ja pian Grams sekä sijoituksia vaihtaneet Kostamo ja Pekkanen. Lonbois ajoi Le Grellen kiinni ja miehet ajoivat aivan kiinni toisissaan usean kierroksen ajan. Kostamo ja Pekkanen tavoittivat Gramsin ja pudottivat tämän pian taakseen. Myös Juha Kallio teki voimakasta nousua, mies taisteli itsensä jo seitsemänneksi. Lonbois ja Le Grelle lähtivät viimeiselle kierrokselle aivan peräjälkeen, mutta Le Grelle jäi viimeisen kierroksen kamppailujen tiimellyksessä tallikaveristaan, joten Lonbois ajaa voittoon turvalisella marginaalilla. Kostamo ajoi itsensä podiumille Pekkanen aivan kannassaan, Grams jätettiin viidenneksi ja van den Hoek kuudenneksi.     

Kilpailun jälkeen IRRC-sarjan Torsten Schmidt arvioi viikonloppua kokonaisuutena erinomaiseksi.
– Olen todella vaikuttunut ja toivon, että saamme palata tänne ensi vuonna. Järjestelyt ovat toimineet hienosti, ja Imatran Moottorikerhon kanssa on helppoa työskennellä. Rata on nopea, mutta turvallisuus on hyvällä tasolla, eikä kuljettajilla ole ollut kuin positiivista sanottavaa. Lisäksi on ollut upeaa nähdä, kuinka ihmiset ovat nauttineet viikonlopusta, kiitteli Schmidt.
Kilpailun sihteeri Juha Suikkari ei peitellyt tyytyväisyyttään viikonlopun sujumiseen.
– Koko projektin lähtökohta oli kilpailun jatkuvuus, joten Imatralla ajetaan myös ensi vuonna. Pientä parannettavaa viikonlopusta löytyy, mutta kokonaisuutena tapahtuma onnistui upeasti. Evakkovuodet ovat ohi, Imatranajo on palannut kotiin, Suikkari muotoili.

 

Uusin numero