”Ilmiömäistä!” – Kallion tiimipäällikkö ylistää suomalaissankaria

Voitollaan myös vahvat valtit ensi kauden neuvottelupöytään kreivin aikaan iskenyt Kallio myönsi, että hän ei osannut odottaa kauden voittoa "inhokkiradaltaan" Indystä.

Bartholemy ei sitä ääneen sanonut, mutta rivien välistä on luettavissa, että hän liikkui tältä osin suomalaisen tavoin tismalleen samoilla linjoilla ongelmallisen perjantain jäljiltä.

– Mika ja hänen tekninen ryhmänsä tekivät vaikean perjantain jälkeen ilmiömäistä työtä saavuttamalla paalupaikan ja tavallaan tuplavoiton, Bartholemy viittaa uusintastarttiin.

Bartholemy ihailee kokeneen suomalaisen kylmäpäisyyttä.

– Mika ei antanut punaisten lippujen häiritä, vaikka hän johtikin kisaa siinä vaiheessa selvästi.

"Mikan mestaruustavoite
sai paljon lisää buustia"

Kallio totesi jo kesätauon jälkeen, että totinen taistelu Moto2-luokan maailmanmestaruudesta käynnistyy Indyssä.

Kauden vedenjakaja on hoidettu tyylikkäästi ja Kallio häärää nyt aallonharjalla.

– Tämä voitto antaa Mikalla totisesti paljon lisää buustia mestaruustavoitteelle, alleviivaa Bartholemy.

Kausi jatkuu ensi viikonvaihteessa Brnon radalla Tshekissä, jossa Kallio viiletti viime kaudella voittoon.

Tallimääräyksille kintaalla viittaava Bartholemy on jo aiemmin korostanut, että hän tietää ja uskoo Kalliolla olevan edessään bravuuriratoja nimenomaan Brnosta lähtien.

Onko Rabat lyöty
jo henkisesti?

Suomalaisen taakse kolmessa viimeisessä GP:ssä jäänyt Marc VDS-tiimikaveri Esteve "Tito" Rabat tuntee Kallion hengityksen kirjaimellisesti niskassaan.

Rabat johti sarjaa Barcelonassa ajetun kotivoittonsa jälkeen jo 34 pisteellä Kallioon. Nyt tuo ero on kaventanut seitsemään pisteeseen.

– Harmi, että Tito ei pystynyt säilyttämään pito-ongelmista johtuen toista sijaa Indyssa, jotta olisimme päässeet juhlimaan jälleen kaksoisvoittoa, Bartholemy muotoilee kieli keskellä suuta.

Kaikkien aikojen keskiarvollaan – 17,6 – pisteitä takova Kallio on ottanut henkisen yliotteen Rabatista, kun kaudesta on ajamatta kahdeksan osakilpailua. Ja se on loppupeleissä ratkaisevinta.

Rabatille eräänlaista hyvänolontunnetta ja kenties myös hienoista antautumisen mielialaa saattaa ruokkia se, että hänellä on jo valmis sopimus nykyisen tiiminsä kanssa Moto2-luokkaan ensi kaudeksi. Eli ellei kulta nappaa tällä kaudella, niin ensi vuonna sitten viimeistään.

Tähän voi toki tuudittautua, mutta siinä tilanteessa Kallio iskee kobran lailla taatusti vain entistäkin rajummin.

Tosiasia on, että Kalliolla on tässä vaiheessa sittenkin enemmän mestaruusnälkää kuin Rabatilla, joka koki henkisiä kolhuja myös Indyn aika-ajossa.

– Mikan ajaminen on tosi vahvaa, pudottelee vähäsanainen Rabat.

Neljä voittoa ja kuusi paalupaikkaa meneillään olevalla kaudella viimeistellyt Rabat on suistettu podiumilta peräjälkeen Assenissa, Sahcsenringilla ja Indianapolisissa, jossa ykkössijaa puolustanut espanjalainen jätettiin neljänneksi.

– Neljäs sija ei ollut tosiaankaan sitä, mitä odotin. Minulla oli paljon ongelmia takarenkaan pidon kanssa. En pystynyt pitämään yllä riittävästi nopeutta mutkissa ja hävisin paljon aikaa. Ainoa minkä tässä tilanteessa voin nyt tehdä, on iskeä nopeasti takaisin Brnossa palaamalla podiumille, pyörittelee Rabat.

Rabat päätyi viime vuonna Tshekin GP:ssä seitsemänneksi.

Uusin numero