Ilma viilenee, Thermoflash lämmittää

Thermoflash on mielenkiintoinen väliasu. Sen silikonista valmistetussa putkistoissa virtaa ekoglykooli, jota lämmittää pyörän oma jäähdytysneste. Nesteen pH-arvo on 7 – 8, ja se on valmistajan mukaan myrkytöntä nestettä. Neste sietää jopa -50ºC:n lämpötilan. Puvussa virtaavan nesteen lämpötila on säädettävissä asteen tarkkuudella aina 55 asteeseen saakka.

Kokeilimme Thermoflash MR1-haalaria sekä MR1-takkia lokakuun koleassa säässä, ja vakuutuimme tuotteiden mukavuudesta.
Thermoflashia käytetään tuulenpitävän ajoasun kanssa. Parhaan hyödyn saa, kun asun alla on ainoastaan ohut urheilukerrasto. Päälle puettaessa Thermoflash tuntuu alkuun hieman painavalta asulta, mutta ei häiritsevissä määrissä. Puku on rakenteensa vuoksi sen verran iso, että ajopuvussa pitää olla hieman väljyyttä, että se sopii alle. Toisaalta irtovuoren voi jättää puvun alta pois, koska Thermoflash tuottaa aivan riittävästi lämpöä.
Thermoflashin tuottama lämpö on mukavan pehmeää ja se lämmittää tasaisesti. Koska lämpötila voidaan määrittää asteen tarkkuudella, on puku kaiken aikaa miellyttävä päällä. Ainoastaan jos syystä tai toisesta tauolla joutuu liikkumaan paljon, voi iskeä hiki.
Thermoflas sopii hyvin pitkille matkoille, mutta kaupunkipyörittelyssä se voi tuntua hieman kankealta asusteelta. Kankeus johtuu puvun käyttötavasta; kuski on letkulla kiinni systeemissä, joka puolestaan on kiinteästi asennettu pyörään. Vajaan metrin mittaista letkua ei voi irroittaa puvusta, vaan jalkauduttaessa letku pitää kiinnittää vaikkapa ajohousujen vyön lenkkiin tai vastaavaan paikkaan.

Thermoflashin lämmönvaihdin saadaan sopimaan matkapyörässä vaikkapa sivulaukkuun. Kyykkypyörään sen piilottaminen voi olla työläämpi operaatio, mutta todennäköisin käyttäjäkunta löytyneekin isojen matkapyörien tai matkaenduroiden edustajista.
Thermoflashin soveltuu myös muiden ajoneuvojen kanssa käytettäväksi. Kokeilemiamme pukuja voidaan käyttää vaikkapa istuttavassa vesijetissä. Voisi kuvitella, että esimerkiksi viranomaiset, jotka joutuvat liikkumaan jeteillä säässä kuin säässä, innostuisivat tästä puvusta, sillä kyseisellä ajoneuvolla voi kevään tai syksyn keleissä helposti kylmä. Pukua mainostetaan myös mönkijäkäyttöön, mutta kovaan maastoajoon pukua on hankala suositella, sillä oksista voi olla kovasti haittaa lämmitysletkulle.
Haalarin OVH on 325 € , takin hinta 229 € , vaihto sähkömoottorit 2kpl, periaatteessa ainoa kuluva osa OVH 50 euroa.
Maahantuoja Thermoflash Finland etsii asusteille jälleenmyyjiä.

Uusin numero