Ikävä yllätys muhii kulisseissa: Onko Pedrosan MotoGP-ura ohi?

Saattaa olla, että Pedrosa joutuu jäämään sivuun vajaan kahden viikon kuluttua Austinissa ajettavasta kauden toisesta MM-osakilpailusta.  Jos näin käy, niin sen jälkeen pitkän uran jatkoa varjostaa iso liuta kysymysmerkkejä.

– Näin ei voi jatkua, Pedrosa totesi ajettuaan neljänneksi kauden avanneessa Qatarin GP:ssä.

Pedrosa ei tarjoittanut tällä sijoitustaan, vaan oikean käsivartensa kuntoa. Käsi puutuu kavalasti Pedrosan kärsiessä MotoGP-kuljettajien arm pump-”ammattitaudista”.

Kolmas leikkaus
olisi jo iso riski

Pedrosan käsi on operoitu tämän vuoksi jo kahdesti ja muun muassa GP-sarjan hovitohtorin Xavier Mirin mukaan kolmas leikkaus olisi iso riski.

Pedrosa on hakenut apua asiantuntijoilta ympäri maailmaa, mutta vastaus on ollut aina sama.

– Minulla on isoja ongelmia käden kanssa. Elän nyt urani vaikeinta aikaa. On myös on vaikea kuvitella, mistä ja millaisen ratkaisun löytäisin, myöntää tulevan päätöksen kanssa pähkäilevä Pedrosa.

Pedrosa kertoo pitäneensä tähän asti suunsa supussa käden kunnosta julkisuuden valokeilassa. Hondan tehdastiimissä asia on tietenkin tarkkaan tiedossa ja varasuunnitelma olemassa.

Palaako Casey Stonerin takaisin?

– Tätä kysytään aina. Ei, ei hän palaa, hymähtää tiimipäällikkö Livio Suppo.

Lausuiko Pedrosa
jo jäähyväiset?

Pedrosan on tehtävä päätöksensä suuntaan tai toiseen nopeasti. Kuten hän itsekin korostaa, nykyinen tilanne on kestämätön.

– Käsi on vaivannut viime kaudesta lähtien. Yritin löytää ratkaisua ongelmaan talven aikana, mutta en onnistunut siinä. Nyt tilanne pitää punnita uudelleen ja katsoa mitä vaihtoehtoja jää jäljelle, pyörittelee Pedrosa.

Ja se Pedrosan paljon puhuva kommentti tulee tässä:

– Haluan kiittää yhteistyökumppaneitani ja kaikki niitä, jotka ovat olleet tukemassa uraani.

Siitä jokainen voi vetää omat johtopäätöksensä.

Pedrosa, 29, on kilpaillut MotoGP-luokassa ja Hondan tehdastiimissä vuodesta 2006 lähtien.

Mestaruus on karttanut miestä, mutta plakkarista toki löytyy kolme MM-hopeaa ja 26 GP-voittoa. Niistä viimeisin irtosi vuoden 2014 elokuussa Brnon radalla Tshekissä.

Pedrosan nykyinen sopimus Hondan kanssa umpeutuu kauden 2016 jälkeen Marquezin tapaan.

Uusin numero