”Ihan pelottaa!” – Rossi nauraa Lorenzon syytöksille

Rossin kanssa kaikkea muuta kuin hyvissä väleissä oleva Lorenzo koki, että aika-ajon kaksi kärkisijaa kuitanneiden Rossin ja Vinalesin yhteistyö ei ollut sattumaa, vaan harkittua.

– Se ei ole säännöissä kiellettyä, mutta vertaan tätä siihen, että joku koululainen lunttaisi kokeissa, sarjaa johtava ja viidennestä ruudusta tänään kauden kuudenteen kisaan starttaava Lorenzo kuvaili tuntojaan.

Rossia aika-ajosijoitukseensa turhautuneen Lorenzon avautuminen lähinnä nauratti.

– Ihan pelottaa! Sittenhän minulle pitää antaa muistutus.

Vinalesilta tyly
kuitti Lorenzolle

Rossi ja Vinales kiistivät molemmat jyrkästi Lorenzon väitteet aika-ajon kulusta.

Vinales jopa hyökkäsi rajummin Lorenzoa vastaan heittämällä tylyn vastaväitteenä, jonka mukaan hallitseva mestari ja Ducatin Andrea Iannone jeesasivat tietoisesti toisiaan aika-ajossa.

Rossi suhtautui tilanteeseen maltillisemmin ja viileämmin.

– Meillä ei tosiaankaan ollut mitään Vinalesin kanssa suunniteltuna. Toisaalta radalla on aina ajoittain hyödyllistä seurata vastustajan ajolinjoja ja ottaa selkoa tämän tyylistä. Löysin itseni pari kertaa Maverickin perästä, kuten usein aiemminkin tällä kaudella. Ei siinä mitään ihmeellistä ollut. Näin on käynyt useasti muun muassa Andrean (Iannone) kanssa.

Rossille hurrataan,
Lorenzolle buuataan

Aurinkoiseen Mugelloon virtaa sunnuntaina mustanaan väkeä ja ei ole hetkeäkään epäselvyyttä siitä, ketä kannustetaan korvia huumaavasti klo 15 alkavassa kisassa.

Lorenzo puolestaan saanee aika-ajolausunnoillaan harmillisesti juuri sitä mitä tilasikin: aiempaakin kovemmat buuaukset.

Rossin toinen arkkivihollinen, eli Hondan Marc Marquez sen sijaan alkaa saada ainakin osittaisen ”synninpäästön” Tohtorin faneilta.

Marquez ei kyseenalaistanut Rossin paalupaikan arvoa. Lisäksi Marquez kiitteli Rossia julkisesti siitä, että tämä oli ohjeistanut Italian GP-viikonvaihteen alla fanejaan osoittamaan kunnioitusta kilpakumppaneitaan kohtaan.

Sarjaa hallinoiva Dorna toi Marquezille ja Lorenzolle saksalaiset henkivartijat Mugelloon siltä varalta, että Rossin fanit sortuvat ylilyönteihin viime kauden lopun rajun jupakan jäljiltä.

Marquez ilmoitti jo torstaina, että hän ei halua eikä tarvitse henkivartijoita.