Ice1Racingilla kolme kuljettajaa Tshekin MM-osakilpailussa

Santtu Tiaisen lisäksi starttiin asettuu kilpailuun korvaavana kuljettajana ilmoitettu Niko Koskela ja viime hetken muutosten myötä myös Marc de Reuver pääsi starttiin mukaan.

Tiimin kuljettajilla on kolmen viikon testitauko takana ja paluu sarjaan on toiveikas. Karsinnassa De Reuver sijoittui Loketin hiekkaradalla 11:nneksi ja Koskela 24:nneksi. Tiainen joutui harmillisesti keskeyttämään.

– Jätimme Venäjän osakilpailun väliin osittain kilpailukalenterillisten päällekkäisyyksien vuoksi. Taukoa emme kuitenkaan pitäneet, sillä tiimimme kokoontui Suomeen testaamaan Kawasaki 450cc 2013-pyöriä ja saimme erittäin hyviä testipäiviä alle uudella pyörällä, kuvaili tallipäällikkö Kari Tiainen tiimin latausta Loketiin.

– Ajamme vanhalla pyörällä vielä kisat, mutta uutta pyörää testataan MX3-luokassa jo Englannissa.

Alun perin Semigorjen ohella Loketin kisan ei pitänyt mahtua De Reuverin kilpailukalenteriin. Tiimin loukkaantunutta kuljettajaa Dean Ferrisiä paikkaamaan tulleen De Reuverin oli määrä ajaa Britanniassa kuluvana viikonloppuna, minkä myötä Loketiin ilmoitettiin Tiaisen ohella junioritiimiä edustava Koskela.

Viime hetken muutosten myötä De Reuverille avautui mahdollisuus päästä Loketiin ja tiimi päätti ajattaa kolmea kuljettajaa.

– Rata on todella liukas ja vauhdit kovia tällä hiekkaradalla. Virheisiin ei ole varaa, kuten aika-ajoissa todettiin. Uskon kuitenkin, että kunhan pääsemme ajamaan kisaa, niin sijoituksetkin tasaantuvat, kommentoi De Reuver rataa aika-ajojen jälkeen, missä hänen aikaansa verotti kaatuminen.

Karsintaerän voitti Antonio Cairoli (KTM), toiseksi ajoi Kevin Strijbos (KTM) ja kolmanneksi sijoittui Sebastien Pourcel (Kawasaki).

Ice1Racing-tiimin kuljettajat asettuvat kilpailuerien starttipuomille siis seuraavassa järjestyksessä: De Reuver 11:nä ja Koskela 24:nä. Tiainen joutui keskeyttämään kaatumisen seurauksena tulleeseen konevikaan ja pääsee puomille vasta toiseksi viimeisenä.

Loketissa ajetaan myös EMX 250cc -luokan osakilpailu, jossa Ice1Racingin junioritiimiä edustaa Teemu Lehtinen.

Lehtinen ajoi 64 ilmoittautuneen kuljettajan joukosta  last chance-karsinnan kautta itse kilpailueriin.

Tulokset:
http://www.motocrossmx1.com/reslists.aspx

Uusin numero