Iannonelle 18 kuukauden kilpailukielto

Andrea Iannonelle on annettu 18 kuukauden kilpailukielto, vaikka hänen uskottiin saaneen kiellettyä ainetta ravinnosta. Kuva: motogp.com.

Aprilia Racingin Massimo Rivola pitää FIM:n Andrea Iannonelle langettamaa kilpailukieltoa ”absurdina”.

FIM on antanut Andrea Iannonelle 18 kuukauden kilpailukiellon Iannonen annettua positiivisen dopingnäytteen Malesian GP:n yhteydessä. Aine, jota Iannonen näytteestä löytyi, oli drostanolonimetaboliitti 2a-metyyli-5a-androstaani-3a-oli-17-oni, joka on kielletty anabolinen steroidi.

Iannone on ollut kilpailukiellossa 17. joulukuuta 2019 asti, joten miehen kilpailukielto päättyy 16. kesäkuuta 2021. Iannonen Malesian ja Valencian GP:n tulokset on hylätty. FIM huomioi Iannonen väitteen, että hän oli saanut ainetta ravinnosta, mutta tämä ei vaikuttanut päätökseen.

– Olemme ihmeissämme tuomiosta. Tuomioistuin ymmärsi Andrean toimineen hyvässä uskossa ja nauttineen ainetta tietämättään ravinnon mukana. Tästä syystä päätös on absurdi. Tilanne antaa hyvän mahdollisuuden valitukselle, ja olemme Andrean tukena kunnes asia on saatu käsiteltyä loppuun, totesi Aprilia Racingin toimitusjohtaja Massimo Rivola.

Pysyessään voimassa keskelle kesää 2021 päättyvä kilpailukielto tarkoittaa, että Iannonea tuskin nähtäisiin kilparadoilla vielä ensi kauden aikana, joten kilpailutauko ei lupaa hyvää tällä hetkellä 30-vuotiaan Iannonen uran jatkolle. Iannonella on 21 päivää aikaa valittaa päätöksestä.

Uusin numero