Andrea Iannone epäiltynä dopingrikkomuksesta

FIM on asettanut Andrea Iannonen väliaikaiseen kilpailukieltoon dopingrikkomusepäilyn vuoksi. Kuljettaja itse vakuuttaa syyttömyyttään.

FIM on asettanut Aprilia Team Gresinin MotoGP-kuljettajan Andrea Iannonen väliaikaiseen kilpailukieltoon tämän annettua positiivisen dopingnäytteen Malesian GP:n yhteydessä. Maailman antidopingjärjestön WADA:n akkreditoima tutkimuslaitos löysi Iannonen virtsanäytteestä tarkemmin määrittelemättömiä antidopingsäännöstössä kiellettyjä synteettisiä anabolisia steroideja.

Iannonen oikeus osallistua FIM:n alaisiin moottoripyöräkilpailuihin tai muuhun toimintaan on peruutettu toistaiseksi. Iannonella on oikeus pyytää B-näytteensä analysointia ja olla läsnä analysointitapahtumassa.

Iannone itse kertoo Instagramissa olevansa yllättynyt epäilystä, ja suhtautuvansa jatkotutkimuksiin positiivisesti. Mies on varma, että hän on mukana MotoGP:ssä myös kaudella 2020.

– Vuosien aikana, myös menneellä kaudella, olen osallistunut testeihin jatkuvasti, ja tulokset ovat aina olleet negatiivisia. Tämän takia olen täysin luottavainen siihen, että asia ratkeaa parhain päin, Iannone sanailee.

Dopingepäilyt ja -käryt ovat varsin harvinaisia MotoGP:ssä. Edellisen kerran kiellettyjen aineiden käytöstä kiinni jäi Moto2-kuljettaja Anthony West vuonna 2012.

Uusin numero