Hyvinkään talvienduro korkkaa uuden endurokauden nimimiesten voimin

Kauden avaus kerää mukaan lähes koko kotimaisen endurokärjen. Kisaan ovat kärkinimistä ilmoittautuneet muun muassa Oskari Kantonen, Petri Pohjamo, Leif Holm, Henri Himmanen, Lauri Pohjonen, Miko Mellin, Mika Tamminen, Mika Kaseva, Mika Karma, Aleksi Jukola. Luvassa on siis kelpo kauden avaus tekijämiesten voimin. Kaikkiaan kisana on ilmoittautunut 260 enduropilottia.

Aiemmista vuosista poiketen Hyvinkään kisa ajetaan nyt normaalina endurokisana, eikä stadionendurona, kuten usein on nähty ja koettu. Pätkiä on kaikkiaan neljä, joiden yhteispituus liki 20 kilometriä. Koko kierroksen pituus on reilut 30 kilometriä.

Ratamestari Mika Kaipanen kertoo reitin olevan erinomaisessa kunnossa ja kiittelee Hyvinkään kaupunkia, joka on antanut aivan Vauhtipuiston läheisyydessä olevaa maa-aluetta kisan käyttöön ja kisan kaksi ensimmäistä pätkää sijaitsevatkin juuri tuolla kaupungin omistamalla maalla.

– Kahden ensimmäisen pätkän nimet ovat Hyvinkää ja Nummenmäki. Olemme saaneet tehtyä niihin erinomaiset, reilun neljän kilometrin mittaiset pätkät, kiitos Hyvinkään kaupungin myötämielisen suhtautumisen, kiittelee Kaipanen.

– Kolmospätkä on nimeltään Sahanmäki ja sijaitsee Hyvinkään koilliskulmassa. Pituudeltaan se on reilut kaksi kilometriä ja aika hidasta vääntämistä. Nimensä mukaisesti nelospätkä sijaitsee kokonaan Vauhtipuistossa ja on kisan pisin, reilun kahdeksan kilometrin mittainen vaihteleva kuntopuntari, valottaa Kaipanen kisareittiä.

Kisan aloittaa kuntoluokka, joka starttaa matkaan klo 8.45. Kuntoluokka ajaa neljä pätkää, eli yhden kierroksen. A-, B- ja C-luokat ajavat kaikki kaksi kierrosta. C-luokan ensimmäiset starttaavat kisan klo 9.15. A- Ja B-luokkien kisa pärähtää käyntiin klo 12.10. Kisan järjestäjinä toimivat yhteisvoimin Hyvinkään Moottorikerho ja Hyvinkään Konekerho.

Uusin numero