Hyvinkään Erkylän Lukot heräävät jälleen eloon

Tämä wanhojen motocross-, trial- ja enduropyörien, sekä osittain ikääntyneiden kuljettajienkin värikäs tapahtuma kerää jälleen sankan joukon Erkylän Lukkojen legendaarisen motocrossradan tuntumaan.

Uutena lajina tapahtumassa on nyt enduro, jossa on mukana scramblen (nyk.motocross) ja trialin tapaan vanhoja menopelejä.

– Myös enduro on saanut innokkaan vastaanoton. Mukaan on ilmoittautunut nelisenkymmentä endurokuskia vanhoine pyörineen. Kaikkiaan koko tapahtumaan on tulossa reilut 160 kuljettajaa, joista suurin osa osallistuu scrambleen. Määrä on taas kerran kasvanut useammalla kymmenellä prosentilla, kertoo Hyvinkään scramblen sielu ja puuhamies Erkki Petäjä.

Enduron mukaantulo vaatii myös lisäponnistuksia järjestelykoneistolta.

– Teemme enduroon sellaisen reitin, että sen kiertäminen kestä noin tunnin. Mihinkään oikein pahoihin paikkoihin ei vanhoilla enduropeleillä ajajia voi missään nimessä viedä, joten reitti tule olemana ihan ajettava. Reitin merkkaaminen ja nauhoitus on iso urakka, mutta onneksi meillä on tosi hyvä porukka, kehuu Petäjä joukkojaan.

Niin trial-, enduro-, kuin scramblen osallistujissa on jälleen mukana monia entisaikojen kuljettajia. Scramblen osallistujalistalla on varsin mielenkiintoinen parivaljakko, kun mukana ovat Heikki ja Antti Mikkola, eli isä ja poika ensimmäistä kertaa yhtä aikaa radalla motocrosspyörillä.

– Tapahtumahan ei ole mikään kilpailu, vaan näytösajo, mutta kun entiset tai nykyiset kisakuskit vetävät kypärän päähän, niin aika herkästi pientä kisailun makua on ilmassa, naurahtaa Kai Uusitalo, tapahtuman yksi puuhamiehistä.

Trialin ja enduron näytösajot ajetaan lauantaina. Scramble on vuorossa sunnuntaina. Lauantaina Erkylän Lukoilla alkaa tapahtua klo 12, jolloin trialmiehet lähtevät taituroimaan pätkille. Trial-pätkät sijaitsevat aivan Erkylän vanhan motocrossradan tuntumassa.

Enduropyörät pääsevät valloilleen kello 13, jolloin he starttaavat matkaan. Scramble-kuskit päästävät villit hevosvoimat vanhoista menopeleistään valloilleen jo heti puolilta päivin sunnuntaina. Tapahtuman on yleisöllä vapaa pääsy ja paikalla on myös mahdollisuus ostaa pientä purtavaa ja juomista.
 

Uusin numero