Hyvinkäällä avattiin motocrossin maailmanmestareiden puisto

Hyvinkään MX1- ja MX2-luokkien MM-osakilpailuviikonloppu avattiin tänään maailmanmestareiden puistolla sekä lanseeraamalla Kiss Hyvinkää -projekti.

Keep it Shiny and Sustainable -sanoista muodostuva projekti on Kansainvälisen Moottoriliitto FIM:n Mugellon MotoGP-osakilpailun yhteydessä tänä vuonna lanseeraama projekti, joka muistuttaa ympäristötekijöiden merkityksestä moottoriurheilussa. Suomeksi projekti kääntyy vapaasti ”Pidä ympäristö siistinä ja pitkäkestoisena”.

– Ympäristötekijät ovat erittäin tärkeä osa tämän päivän moottoriurheilussa. Siksi Hyvinkään Moottorikerho ja Suomen Moottoriliitto haluavat osoittaa tukensa FIM:n RideGreen -teemalle lanseeraamalla Kiss Hyvinkää -projektin, tapahtumassa FIM:nympäristövastaavana toimiva Nita Korhonen selvitti.

Kiss Hyvinkää -projekti levittää tietoa ympäristötekijöistä suukkojen välityksellä. MM-osakilpailussa olevia ihmisiä kannustetaan näyttämään viikonlopun aikana, että he huomioivat ympäristöä esimerkiksi suukottamalla ystäväänsä tai lähettämällä lentosuukkoja ajajille ja kuvaajille.

Maailmanmestarit
lapion varteen

Projektin avasivat tänään seitsemän maailmanmestaria, jotka istuttivat oman nimikkopuunsa.

Antonio Cairoli, Harry Everts, Stefan Everts, Heikki Mikkola, Pekka Vehkonen sekä myöhemmällä lennolla Suomeen saapuneet ja puunsa seremonian jälkeen istuttaneet Joël Smets ja Jeffrey Herlings osoittivat kaikki innokkaina tukensa Kiss-projektille.

Myöhemmin kisapaikalle saapuvat Heinz Kinigadner, Eric Geboers ja Jacky Martens pääsevät istutuspuuhiin lauantaina.

– Nyt Suomella on ensimmäinen motocrossmaailmanmestareiden puisto, joka muistuttaa meitä siitä, että meidän tulee huolehtia kallisarvoisesta luonnosta, jotta voimme järjestää moottoriurheilutapahtumia myös tulevaisuudessa, Korhonen iloitsi.

Heinonen iloitsi puistosta

Kansanedustaja Timo Heinonen toi tilaisuuteen tervehdyksensä Valtion Liikuntaneuvoston ja sen liikuntapaikkarakentamisen puheenjohtajana.

– Katson tyytyväisenä, mitä moottoriurheilussa on tehty. Tänään perustettu maailmanmestareiden puisto kunnioittaa legendojen saavutuksia. Se myös muistuttaa meitä yhteisestä luonnosta ja sen ainutlaatuisuudesta.

Heinonen korosti, että moottoriurheilussa työ on tehtävä aina odotettua paremmin sekä kantaa vastuu äänistä ja melusta.

– Hyvä ohje on muistaa, että me olemme motorsportin kanssakin aina jonkun naapurissa, jonkun kodin lähellä,jonkun kotitiellä. Silloin toimimme vastuullisimmin kun toimimme oma-aloitteisesti. Tähän työhön haluan kannustaa meitä moottoriurheiluväkeätänään ja huomenna. Kiss Hyvinkää on tärkeä osa tätä ympäristötyötä. Olen tyytyväinen, että Hyvinkään Moottorikerho ja Suomen Moottoriliitto ovat tässä työssä aktiivisia ja haluavat näyttää esimerkkiä ja kantaa vastuuta.

Historian ensimmäinen MX1- ja MX2-luokkien Suomen MM-osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Hyvinkäällä, jossa tämän hetken kovimmat motocrosskuskit ottavat toisistaan mittaa Vauhtipuiston radalla.

 

Uusin numero