Hyvinkää odottaa Youthstreamilta pikaisesti vuoden 2014 MM-crossin lopullisia sopimusehtoja

– Hyvinkään Moottorikerho on tehnyt oman selvityksensä ensi vuoden kisasta ja pyytänyt Youthstreamilta mahdollisimman pikaisesti omaa ehdotusta. Youthstreamin mukaan heidän osaltaan asiaa ei ole vielä lopullisesti valmisteltu, kertoo Suomen moottoriliiton toimitusjohtaja Kurt Ljungqvist.

Kaikki kulminoituu sopimuksen taloudellisiin ehtoihin.

– Jos sopimus jatkuu samanlaisena kuin tänä vuonna, niin myös Hyvinkään MM jatkuu. Jos sitä muutetaan, niin se ei jatku, linjaa Ljungqvist.

– Olen kuitenkin varsin luottavainen sen osalta, että Hyvinkäällä ajetaan myös ensi vuonna MM-pisteistä. Olisin hirveän yllättänyt, jos Youthstream lähtisi muuttamaan ehtojaan. Meillä on tältä osin hyviä kokemuksia snowcrossin MM-osakilpailujen järjestämisestä, jatkaa Ljungqvist.

”Hyvinkäällä on tahtotila”

Ljungqvist korostaa, että Hyvinkään Moottorikerho on omalta osaltaan valmis jatkamaan kaikilla mittareilla luettuna menestykseksi osoittautunutta urakkaa.

– Hyvinkäällä on tahtotila olemassa, kunhan nimenomaan nuo ehdot säilyvät ennallaan. Kisajärjestäjä on vahvistanut asian myös virallisesti Suomen moottoriliitolle.

Italialaisen Giuseppe Luongon johtaman Youthstreamin antamien lukujen mukaan Suomen MM-osakilpailua seurasi heinäkuussa Hyvinkäällä hulppeasti 23 000 katsojaa.

– Kisa oli menestys ja se sai hirveästä kehuja Youthstreamilta, kansainväliseltä moottoriliitolta FIM:ltä ja Euroopan liitolta, muistuttaa Ljungqvist.

Hyvinkään Vauhtipuiston radan tarkastuksen yhteydessä ilmeni joitain parannusehdotuksia, jotka edellyttäisivät järjestävältä taholta tiettyjä investointeja.

– Näistä asioista käytiin tosin vain suullisia keskusteluja, toteaa Ljungqvist.

Suomessa ajettava upea MM-kimara
käynnistyy Tampereen SuperEndurolla

Moottoriliiton alaisten lajien kirjossa Suomessa säkenöi MM-tasolla ennennäkemätön arvokilpailujen kimara.

Startti siihen saadaan jo 7. joulukuuta, kun halli- eli SuperEnduron kauden toinen osakilpailu ajetaan Tampereella.

Enduron MM-sarjaa ajetaan Suomessa myös avotaivaan alla, kun Heinolassa kamppaillaan pisteistä 7.-8. kesäkuuta. Heinolan Moottorikerho isännöi MM:ää viimeksi vuonna 2012.

Tuurissa tykitetään snowcrossin MM:ää 15. maaliskuuta. Tampereella puolestaan ajetaan speedwayn MM-osakilpailu 17. toukokuuta ja Forssassa maaradan MM-pisteistä 16. elokuuta.

Pöytä on katettu kaikilla herkuilla.
 

Uusin numero