Hyvässä vauhdissa ollut Tuuli kaatui kuudennelta sijalta Imolassa

Sarjan suomalaispilotti Niki Tuuli palasi osakilpailussa radalle 1,5 kuukauden tauon jälkeen, sillä edellisen osakilpailun Portugalin Portimaossa 17-vuotias imatralainen joutui jättämään väliin sairastumisen vuoksi.

– Imolan rata oli minulle aivan uusi , joten harjoituksissa ja aika-ajoissa oli tarkoitus vain saada mahdollisimman paljon kierroksia alle. Näissä molemmissa pyörästäni kuitenkin hajosi shifterin anturi vaihdepolkimesta, joten kierrokset ja radan harjoitteleminen jäivät loppupeleissä aika vähälle, Tuuli selvitti.

– Onneksi sain kuitenkin ajettua perjantain ensimmäisessä aika-ajossa muutaman nopean kierroksen ja lopulliseksi lähtöruuduksi muodostui kohtuullinen 12. ruutu kaikkiaan 33 kuljettajan joukossa.

Lauantai-iltana ajetussa kilpailussa Tuuli otti hyvän startin ja onnistui heti nousemaan kympin sakkiin.

– Kisassa jouduttiin ottamaan uusintastartti kahden kierroksen jälkeen, sillä joku kilpakumppaneista kaatui. Uusintastartti meni minulta myös ihan hyvin ja onnistuin siinä jopa ensimmäistä starttia paremmin. Nousin tasaisesti kohti parempia sijoituksia ja ajoin ihan kohtuuhyviä kierrosaikoja.

– Kolme kierrosta ennen maalia olin juuri noussut kuudenneksi, kunnes tuli tiukka tilanne kilpakumppanin kanssa ja yhteentörmäys oli enemmän kuin lähellä. Jouduin jarruttamaan rajusti ja keula lipesi alta. Kisani päätyi harmillisesti sitten siihen.

Kilpailun voittoon ajoi italialainen Alessandro Nocco, myös muiden podiumsijojen mennessä isäntämaan kilpailijoille. EM-Sarjaa johtaa belgialainen Gauthier Duwelz. Tuuli on sarjassa sijalla 14.

EM-sarja jatkuu 4.-5. elokuuta Englannissa Silverstonen radalla, jossa ajetaan poikkeuksellisesti kaksi kisastarttia.
 

Uusin numero