Huurtunut visiiri ja huono näkyvyys sotkivat Kallion jääratakisan

JR1A-luokassa ajanut Kallio ampaisi sateisessa säässä ajetun kilpailun kärkeen heti lähdössä ja johti kahdeksan kierroksen mittaista kisaa KTM-pyörällään viimeisille kierroksille saakka. Sen jälkeen Kalliota kohtasi ikävä ongelma, huurtunut visiiri ja sen myötä huonontunut näkyvyys, jotka vaikuttivat Kallion kisan kulkuun negatiivisesti.

– Pääsin lähdössä heti kärkeen ja olin jo ehtinyt repiä hieman kaulaa takanani ajaneeseen Kari Vehniäiseen, kunnes alkoi tapahtua. Visiiri huurtui ja näkyvyys heikentyi, jonka seurauksena pari mutkaa meni pieleen ja Vehniäinen sai kurottua raon kiinni, Kallio harmitteli.

– Sen jälkeen tein vielä yhden virheen ja Vehniäinen pääsi puikkaamaan ohi. Kun oma ajaminen oli hieman huonolla tolalla olemattoman näkyvyyden vuoksi, jouduin antautumaan, niukalla 0,820 sekunnin erolla Vehniäisen jälkeen maaliin ajanut Kallio tuumasi.

– Muuten kisa meni ihan ok, vaikkei keli mikään paras mahdollinen enää ollutkaan radalla olleen veden vuoksi. Jos kisat olisi järjestetty päivää aikaisemmin, olisivat olosuhteet varmasti olleet paljon paremmat.

Moto2-luokassa päätyönään kurvailevan Kallion ohella JR1A-luokassa nähtiin myös Kallio Racingin nuori RR-lahjakkuus Niki Tuuli, joka tuli ensimmäisessä A-luokan kisassaan maaliin sijalla seitsemän, pyörän sammuttua ensimmäisen kierroksen tuoksinassa. Niin ikään samassa luokassa ajava Joel Vinnikainen ei puolestaan päässyt osallistumaan koko kilpailuun teknisten ongelmien vuoksi.

JR2A-luokassa Kallio Racingin värejä puolustanut Jussi Valkeapää oli kuudes. Sairaana ja kuumeisena kisaan osallistunut Valkeapää ei ollut aivan täydessä terässä ja joutui sen vuoksi antamaan periksi kanssakilpailijoilleen.

Kilpailun tulokset:
http://www.mylaps.com/en/events/988576

Samanlaisia ​​uutisia

Viimeisin numero