Hutchinson pitelemätön TT:n toisena kilpailupäivänä

Ian Hutchinson dominoi Yamahoineen Mansaaren TT:n supersport-luokan lähtöä johtamalla kilpailua startista maaliin saakka. Toiseksi kiireisimmän Michael Dunlopin pyörä todettiin sääntöjen vastaiseksi kilpailun jälkeisessä teknisessä tarkastuksessa, joten kakkossijalle nousi vajaan minuutin Hutchylle jäänyt Dean Harrison. Kolmas oli niukasti Conor Cumminsin ja John McGuinnessin taakseen jättänyt James Hillier.

Hutchinson jatkoi voittotahtiaan superstock-luokan kilpailussa, jossa hän otti BMW:llään kolmannentoista TT-voittonsa ennen Dean Harrisonia ja vajaat kaksi sekuntia kakkossijasta jäänyttä James Hillieriä. Hutchinsonin avauskierros oli keskinopeudeltaan 133,098 mph, eli miehen superbike-luokassa kellottamaa ripeämpi. Michael Dunlop joutui keskeyttämään toiselta sijalta vaihdevivun hajottua, joten kakkossijan Hillieriin oli eroa turvalliset 32 sekuntia. Harrison ja Michael Rutter tarjosivat toisilleen vetoapua, ja molempien viimeinen kierros oli mainio, mikä nosti ensin mainitun tuloslistalla ohi Hillierin.

Voittonsa ansiosta Hutchinson nousi koko kilpailuviikon Joey Dunlop Trophyn pistejohtoon. Mansaaren TT jatkuu keskiviikkona 8. kesäkuuta, jolloin viivalla nähdään jälleen suomalaisväriä, kun Tuukka Korhonen tavoittelee kymmenen kärkeä lightweight-luokan kilpailussa.