Husqvarnalta kaksi upouutta katupyörää

Husqvarna lanseeraa uuden Real Street -mallistonsa ja esittelee kaksi tuotantovalmista pyörää, joita lupaillaan myyntiin ensi vuoden syksyllä.

Vitpilen 401 perustuu KTM-sisarus RC390:aan. Siinä on 44-hevosvoimainen yksimukinen moottori ja kevyt teräsrunko. Katteet ovat tyylikkäät ja satula pitkä, ja LED-valot viimeistelevät modernin ulkomuodon. Iskunvaimennuksesta vastaa WP. Ohjaustanko on clipon-mallinen, renkaat ovat Metzelerin asfalttipainotteiset M5-kumit. 9.11MB-ABS-järjestelmä tulee Boschilta. Pyörässä on myös luistokytkin. Tankki vetää 9,5 litraa.

Svartpilen 401 on Vitpilenin paksunahkaisempi versio, jonka vakiovarustukseen kuuluu karkeasti kuvioidut renkaat, tankin päälle asennettu taakkateline ja pohjapanssari. Myös Svartpilenin runko on kevyt teräsputkimalli, ja moottorikin on sama kuin Vitpilenissä. 9,5-litrainen tankki, LED-valot ja WP:n iskunvaimennus ovat nekin yhteisiä nimittäjiä Vitpilenin kanssa, mutta matalan clipon-ohjaustangon sijaan Svartpilen on varustettu korkeammalla ja leveämmällä versiolla, joka tuo pyörään offroad-henkistä ilmettä. 

Teksti Andreas Jennersjö

Uusin numero