Husqvarna myyty Pierer Industrielle

Husqvarnan myymiseen liittyvä huhumylly tuli päätökseensä yhtä nopeasti kuin se alkoikin. BMW on nimittäin tänään julkaisemassaan lehdistötiedotteessa ilmoittanut myyneensä Husqvarnan Pierer Industrie AG:lle. Kauppa on vain EU:n kilpailuviranomaisten hyväksyntää vaille. Kauppasummaa ei ilmoiteta.

 

Pieser Industrie sai kaupassa haltuunsa Husqvarnan äskettäin modernisoidut tuotanto- ja tuotekehityslaitokset, varaston ja henkilöstön Italian Varesessa. Mielenkiintoiseksi kaupan tekee se, että Pierer Industrie on KTM:n toimitusjohtajan, Stefan Piererin toinen yhtiö.

 

Mitä Herr Pierer on kaavaillut Husqvarnan osalle on yhä epäselvää, mutta kun miehen ansioluettelosta löytyy KTM:n nostaminen konkurssin partaalta offroad-pyörien kiistattomaksi kuninkaaksi, voi odotuksia pitää korkealla. KTM:n ja Husqvarnan välillä on luonnollisesti suuri synergiapotentiaali.

 

Husqvarnan odotetaan julkaisevan uudistetun brändinsä Milanon EICMA-messuilla ensi syksynä, jolloin paljastunee myös se, mihin suuntaan Pierer on Husqvarnaa viemässä.

 

(Kuva: Stefan Pierer, (c) J. Weisz / KTM Images)

Uusin numero