Hurrin kuulumisia EM-matkalta: ”Endurotesti näyttää eksoottiselta!”

Matka taittui mukavasti aina Baltian halki Puolaan, kunnes Itävallassa Wienin kohdalla kuljetusauton takapyörä sanoi sopimuksensa irti, kohdattuaan voittamattoman raudan "käikäleen" moottoritiellä. Aluksi tilanne ei näyttänyt juurikaan ongelmalliselta ja suunnitelmana oli vaihtaa varapyörä. Varapyörän pultit olivat "onneksi" turvallisesti kotona autotallissa ja tiimi sai pohtia päänsä puhki matkan jatkoa.

Tilanne ratkesi hyvinkin nopeasti, muutaman puhelun jälkeen, ja toinen Suomalainen ryhmä saapui hieman perässämme ja toivat tarvittavat pultit. Kiitos siis Jarkkolan Tommille!

Päästyämme perille Italian Ársien kylään, oli edessä armoton erikoiskokeiden kävely. Sää suosii Italiassa, lämpötilan pyöriessä 30-35 asteen välillä.

Endurotesti näytti alkuun näin "Suomi-pojan" näkövinkkelistä enemmän kuin eksoottiselta.  Jyrkkiä nousuja ja laskuja. Mäkien koosta kertoo ehkä tarkemmin korkeudet, jotka kohoavat kyseisellä testillä jopa 1100 metriin saakka. Cross-test näyttää puolestaan todella maukkaalta, joka on rakennettu lähes tulkoon kokonaan nurmi-pellolle.

Torstaina ohjelmassa oli testipäivä. Testirata oli melkoisen lyhyt, joka oli myös rakennettu nurmikentälle.

– Tänään sain hyvän tuntuman kovaan alustaan, jota myös edesauttaa menneenä viikonloppuna ajettu Riihimäen SM-osakilpailun AGA:n erikoiskokeen peltopyöritys. Pyörä ja tiimi tuntuu pelaavan moitteetta, joten varmoin mielin lähden tulevaan viikonloppuun. Kyseessä kohdallani on järjestyksessään ensimmäinen EM-osakilpailu, joten tavoitteena on ajaa ehjät päivät maaliin. Erikoiskokeet ja maisemat miellyttää, naureskelee olkapäänsä auringossa polttanut Hurri.

– Ensin arvelutti hieman pyörän säätöjen toimivuus suurissa korkeuseroissa, mutta kävimme testaamassa vuorilla ja kaikki toimii loistavasti. Tavoitteena myös ajaa päivät varmuudella läpi, jonka jälkeen on huomattavasti helpompi jatkaa EM-sarjaa Baltiassa Heinäkuussa.

Perjantaina ohjelmassa pyörien katsastus ja lauantaina alkaa varsinainen kilpailu. 

Uusin numero