Huonot lähdöt Makkulan ja Karttialan kohtalona Oscherslebenissä

Pari Makkula–Karttiala starttasi sunnuntain kilpailuun lähtöruudusta kuusi, mutta lähtökiihdytyksen jälkeen kaksikko oli viimeisten joukossa. Startit ovat olleet kaksikolle ongelmallisia koko kauden.

– Ekaan kurviin päästiin melkein viimeisenä, ja siitä sitten alettiin raivata sijoitusta ylöspäin, mutta silti 5-6 sekuntia per kierros hitaammista kuskeista ei meinannut päästä ohi millään, Makkula manailee.

Hämeenlinnalaiskuski sai kuitenkin uuden yrityksen, sillä kilpailu keskeytettiin viidennellä kierroksella, kun sade yllätti kuivan kelin slickseillä liikkeellä olleet kilpailijat. Kilpailun toisessakin osassa sama ongelma toistui.

– Tänään tuli kauden huonoimmat startit. Pyörä lähti viivalta hyvin liikkeelle, mutta kymmenen metrin jälkeen alkoi tulla kavereita molemmin puolin ohi. Lähtöjen epäonnistuminen harmittaa aika paljon, koska tuolla vauhdilla olisi ollut mahdollisuudet neljänteen tilaan, Karttiala analysoi.

Starttiongelman syy on suomalaisille toistaiseksi mysteeri, sillä kyse ei ole hitaista reflekseistä tai pyörän sutimisesta. Makkulan mukaan seuraava askel on avata moottori ja tutkia kytkinlevyt. Tautia lääkitään myös ajoharjoittelulla.

– Viime vuonna Suzukilla startit onnistuivat hemmetin hyvin, tällä kaudella BMW S 1000 RR -moottoripyörän moottoria käyttävä Makkula muistuttaa.

Kierrokset loppuivat kesken

Alkukierrosten jälkeen hitaammista ohi päästyään suomalaiset takoivat taululle tasaisia kierrosaikoja, mutta kärkikuljettajat olivat siinä vaiheessa ehtineet jo kadota horisonttiin.

– Ajo sujui helkutin hyvin ja tuli oikein sellainen etenemisen maku, mutta kierrokset loppuivat kesken.

14 kierroksen mittaisessa uusintalähdössä Makkula ja Karttiala ehtivät nousta kahdeksanneksi. Kaksiosaisen kilpailun yhteistuloksissa miehet ynnättiin kuitenkin vasta yhdeksänsiksi.

Lauantain tavoin voittoon kaasuttelivat englantilaisveljekset Ben ja Tom Birchall. MM-sarjan johdossa jatkaa moninkertainen maailmanmestari Pekka Päivärinta sveitsiläisen Adolf Hännin kanssa.

Sivuvaunuluokan MM-sarjassa ajetaan kuluvalla kaudella vielä kaksi kilpailuviikonloppua. Syyskuun alussa näyttämönä toimii Saksan Schleiz, ja kausi päätetään Le Mans'n radalla Ranskassa.

 

Uusin numero