Hondan MotoGP-johtaja ampuu legendaa kovilla: “Valentino Rossi ei tajua, että hänen aikansa on ohi”

Rossi on tehnyt itsestään lajilegendan seitsemällä MotoGP:n maailmanmestaruudellaan, mutta tuorein niistä on vuodelta 2009.

Rossi ja nykyajan hallitsija Marc Marquez ajautuivat riitoihin kaudella 2015, kun herrat kolaroivat Malesiassa. Tuomaristo antoi Rossille kolme rangaistuspistettä ja hän joutui starttaamaan kauden päätöskisaan Valenciaan viimeisestä ruudusta. Rossi menetti mestaruuden Jorge Lorenzolle viidellä pisteellä ja syytti Marquesia.

Kaksikon välit ovat olleet kireät siitä asti. Vuoden 2018 alusta asti Hondan tiimipäällikkönä toiminut Puig sanoo, että Rossi on suurin syyllinen kireisiin väleihin.

”Valentino on loistava kuljettaja ja kunnioitan häntä erittäin paljon. Vielä 39 vuoden iässä hänellä on intohimoa lajia kohtaan ja kyky ajaa lujaa. Hän ei edelleenkään hyväksy, ettei pysty enää voittamaan. Rossi ei kuitenkaan ymmärrä, että hänen aikansa on ohi. Hän käyttää metodeja, jotka eivät ole oikeita”, Puig sanoo espanjalaislehti La Vanguardialle.

”En ole koskaan nähnyt, että Marc Marquez olisi tahallaan ajanut Rossia vahingoittaakseen tai häiritäkseen, kaikki heidän yhteenottonsa radalla ovat olleet puhtaita kisatilanteita. Kunnioitan Rossia, mutta elämässä kaikilla asioilla on oma aikansa. Ja piti hän siitä tai ei, niin nyt Marquez on tämän lajin ehdoton ykkönen.”

Rossi kävi erityisen kuumana Marquezille tämän kauden Argentiinan tapahtumista, kun kaksikko kolaroi. Marquez yritti mennä pyytämään Rossilta anteeksi, mutta tämän luottomies Uccio Salucci käännytti espanjalaismestarin aggressiivisesti pois. Myöhemmin Marquez tarjosi kättään Rossille sovinnon merkiksi Misanon lehdistötilaisuudessa, mutta Tohtori kieltäytyi puristamasta kättä.

”Marquez ei välitä kommenteista, mitä Rossin leiristä lentelee. Pikemminkin päinvastoin. Me koemme, että ne ovat osoitus heidän heikkoudestaan”, Puig sanoo.

Puigin mukaan Marc Marquez on hyvin lähellä täydellistä kuljettajaa.

”Marc ei käyttäydy kuin supertähti. Hän ei esitä olevansa mitään muuta kuin mikä hän todellisuudessa on. Hänellä on nöyryyttä ja uteliaisuutta kuunnella ja oppia, sellainen aiheuttaa kunnioitusta. Mutta kun hän menee pyörän päälle, hänestä kuoriutuu todellinen tappaja. Sellainen hänen on oltavakin, hän on kone, joka on ohjelmoitu ajamaan maksimilla”, Puig sanoo.

”Kukaan ei voi olla täydellinen, mutta Marc on aika lähellä sitä. Täydellisyyttä on olla paras ja hän on paras. Hän voi olla tulevaisuudessa vieläkin parempi. Marcin ikä huomioiden, hänellä on edelleen mahdollisuuksia kasvaa.”
 

Uusin numero