Hondalta uusi CB1000R?

Nykyinen CB1000R

Jo lähes kymmenen vuoden ikään ehtineelle nakupyörä Honda CB1000R:lle esitellään vahvojen huhujen mukaan seuraaja syksyn kansainvälisissä moottoripyöränäyttelyissä.

Nykyinen CB1000R on 125-hevosvoimaisella moottorillaan täysin riittävän tehokas yleiseen liikenteeseen, mutta kilpailijoiden jopa 40 hevosvoimaa tehokkaammat mallit pakottavat Hondankin lähtemään tehokilpailuun mukaan.

Hondalla onkin hyvät eväät valmiina, sillä uusi Fireblade tarjoaa sekä moottorin että elektroniikan osalta maukkaan paketin, josta pienillä muutoksilla saadaan niin haluttaessa yksi tehokkaimmista nakupyöristä. Japanilaisvalmistajista tätä samaa kaavaa on käyttänyt esimerkiksi Yamaha, jonka viimeisimmän sukupolven sporttimalli R1:stä on muovattu hyvin myyvä MT-10 ja sen erikoisversio MT-10SP. Eurooppalaisvalmistajista puolestaan BMW on toiminut täsmälleen samoin S1000RR-sportin ja S1000R-nakumallin kanssa. Hondalla olisikin halutessaan mahdollisuus tuoda uudesta mallista markkinoille myös aggressiivisempi ja tehokkaampi SP-versio Firebladen tapaan.

CB1100TR Concept

Honda saattaa uudessa nakumallissaan hyödyntää CB1100 TR Concept -konseptimallin retroa ulkonäköä. Vaikka kyseinen malli olikin pelkkä konsepti, niin vastaavalla tavalla ovat saaneet alkunsa myös alunperin konseptimalleina esitellyt uusi Africa Twin sekä X-ADV, vieläpä saman suunnittelutoimiston pöydältä. Hondan uuden nakumallin tehoksi on veikkailtu 155-160 hevosvoimaa ja esittelyajankohdaksi marraskuussa järjestettävää EICMA-näyttelyä Milanossa.

Uusin numero