Honda-pomo Suppo näkee Stonerin ja Marquezin täysin erilaisina

– Molempien ajotyyli on aggressiivinen ja näyttävä, mutta siihen ne yhtäläisyydet sitten loppuvatkin. Jokainen kuljettaja on erilainen, Suppo pohjustaa vertailua Stonerin ja viime sunnuntaina Austinissa heti toisessa MotoGP-luokan kisassaan voittotilinsä avanneen Marquezin välillä.

”Unelmavävy” Marquez
ja suorasanainen Stoner

Villin kortin voimin todennäköisesti hetkellisen paluun GP-kekkereihin syyskaudella tekevä Stoner ja Marquez ovat persoonaltaan täysin eri tyyppisiä.

Surutta sanansäilällä sivaltava Stoner vähät välittää julkisuudesta ja pr:stä, mutta unelmavävyksi luonnehditun Marquezin kestohymy ja ystävällisyys valloittaa kaikkialla.

– Marquez on erittäin rauhallinen, kylmäpäinen ja taitava – myös kommenteissaan.  Hän on enemmän kuin oikeassa siinä, että jalat pidetään tiukasti maassa ja mestaruudesta ei sorruta puhumaan suureen ääneen tässä vaiheessa uraa. Pidetään mielessä se, että Marcilla oli rookie-kuljettajana tietty etu puolellaan uudella Austinin radalla. Ajamme seuraavaksi Jerezissä, jonka kaikki tuntuvat läpikotaisin. Dani (Pedrosa), Jorge (Lorenzo) ja Valentino (Rossi) tulevat olemaan erittäin nopeita Jerezissä, alleviivaa Suppo.

Marquez myönsi saman jo Austinissa: kaikki radat eivät istu hänelle MotoGP-luokassa yhtä ilmiömäisesti, mistä kertoo myös Jerezissä ajetut viimeistelytestit.

– Mutta Marc on tyyni, eikä hän hermostu vastoinkäymisiäkään kohdatessaan. Hän tekee työnsä todella huolellisesti jättämättä mitään sattuman varaan. Nämä molemmat ovat äärimmäisen tärkeitä ominaisuuksia. Jos joku menee hetkeksi pieleen, niin Marc käsittelee sen asian rakentavasti. Casey saattoi olla sellaisissa tilanteissa todella vihainen, sanoo Suppo myös hienoinen pilke silmäkulmassaan.

”Älkää unohtako Dania!”

Suppon mukaan Marquez on nuoresta iästään huolimatta kypsynyt huippukuljettajan mittoihin myös kokonaisuutta katsottaessa.

– Marc käy paljon palavereja teknisen henkilökunnan kanssa ja hän osaa antaa pyörästä palautetta varsin ammattimaisesti.  

Suppo muistuttaa samalla, että kausi on vasta alkuvaiheessaan. Marquezin nimi on nyt kaikkien huulilla, mutta missään tapauksessa ei sovi unohtaa hänen tiimikaveriaan Pedrosaa, vaikka MM-avaus Qatarissa painui tältä penkin alle.

– Minulla on vahva luottamus kuljettajakaksikkoomme. Mutta korostan edelleen, että Marc on sittenkin vielä tulokaskuljettaja, jolla on yhä paljon opittavaa. Danilla on niin paljon kokemusta, että se tulee näkymään voittoina vahvan viime kauden tavoin. Losail ei ole lukeutunut koskaan Danin suosikkeihin, eikä Austinkaan aivan istunut hänelle fyysisesti vaativan ensimmäisen sektorin vuoksi. Mutta jo Jerezissä kaikki saattaa olla toisin, vinkkaa Suppo.

Uusin numero