Honda on onnistunut Moto3-vastaiskussa KTM:ää vastaan

Honda on kyennyt horjuttamaan aiemmin voitosta voittoon edenneen KTM:n valta-asemaa, mikä heijastuu 14 MM-osakilpailun jälkeen merkki- ja henkilökohtaisissa pisteissä.

KTM pitää edelleen keulapaikkaa merkkipisteissä, mutta Honda hiillostaa jo hyvin lähellä. Pisteet kirjataan KTM:n eduksi numeroin 303-298, kun kaudesta on ajamatta neljä osakilpailua.

Ensi kaudella tehdastiimin statuksella motokolmosista vetäytyvä Mahindra on kolmantena pistein 133. MotoGP-sarjaan paluun tehnyt Husqvarna tulee 20 pistettä Mahindran takana. Kalex KTM-pyörillä on ajettu 52 pistettä, eli 61 Husqvarnaa vähemmän.

Sarjaa kauden alusta alkaen ja parhaimmillaan jo 30 pisteen marginaalilla johtanut Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin Jack Miller suistettiin kärkipaikalta sunnuntaina Aragonissa.

Ykköseksi nousi Hondan Estrella Galicia 0,0-tehdastiimin Alex Marquez, joka hankki 11 pisteen edun Milleriin. Marquezin tallikaveri Alex Rins on kolmantena 18 pistettä kärjen takana.

Maailmanmestaruus on kolmen kuljettajan kauppa, joskaan Aragonissa voittajaksi palannut KTM-kuljettaja Romano Fenatikaan ei ole sanonut vielä viimeistä sanaansa. Matkaa nuorempaan Marqueziin on tosin jo 41 pistettä.

Voitot 8-6

KTM ja Honda käyvät kovaa ja tasaista kapinaa myös osakilpailuvoittojen määrissä. Tässä kategoriassa tilanne on KTM:lle 8-6.

KTM:n voitot ovat jakaantuneet tasan Millerin ja Valentino Rossin VR46-tiimissä myös ensi kaudella jatkavan, Andrea Mignon nähtävästi rinnalleen saavan Fenatin kesken. Millerin viimeisin voitto on viiden osakilpailun takaa Saksan GP:stä.

Hondan osalta voitot ovat jakaantuneet laajemmalle rintamalle.

Niklas Ajon Monlau Competicion-tiimikavereina aikoinaan CEV-sarjassa ajaneilla Marquezilla ja Rinsilla on molemmilla plakkarissaan kaksi voittoa.

Hondan saldoa ovat kasvattaneet uransa ensimmäisiin ykkössijoihin meneillään olevalla kaudella yltäneet Efren Vazquez (SaxoPrint-RTG) ja Alexis Masbou (Ongetta-Rivacold). Kummatkin ovat kilpailleet takavuosina myös suomalaistalli Ajo Motorsportin riveissä.

Honda takoo triplan
MotoGP-luokassa

Käy arvaamattomassa Moto3:ssa miten tahansa, niin ainakin MotoGP-luokassa Honda korjaa näillä näkymin koko potin, eli henkilökohtaisen, merkki- ja tiimimestaruuden talteen.

Honda johtaa merkkipisteissä Yamahaa lukemin 329-264. Ducati on kolmantena 165 pisteellä.

Tiimipisteissä Repsol Honda (Marc Marquez ja Dani Pedrosa) johtaa Movistar Yamahaa (Valentino Rossi ja Jorge Lorenzo) 509-416.

Marquezilla on mahdollisuus uusia mestaruutensa seuraavassa osakilpailussa 12. lokakuuta Japanin Motegissa.

Kalex ylivertainen
Moto2-luokassa

Moto2-luokassa kilpaillaan Hondan identtisillä moottoreilla, joten siellä pisteytetään pyörämerkkien sijaan runkovalmistajat.

Mika Kallion ja kumppaneiden käskyttämä Kalex on odotetun ylivertainen 14 osakilpailun jälkeen. Kalex-pyörillä on voitettu yhtä lukuun ottamatta kauden kaikki tähän mennessä ajetut kisat.

Suterin ainokainen on ollut Domi Aegerterin käsialaa Saksan Sachsenringilla. Kalexilla on koossa 340, eli 137 pistettä toisena olevaa Suteria enemmän.

Kaikki ennusmerkit viittaavat siihen, että Kalex ottaa kaudella 2015 entistäkin vankemman niskalenkin Suterista.
 

Uusin numero