Honda Cupista kaatojen kisa Kemorassa – Kandelin nousi sarjan kärkeen

Lauantain kilpailun voitti Topi Mustonen, Ville Kandelin oli toinen ja Aleksi Hyvärinen kolmas.

Lauantaina tapahtui myös kaatoja, joissa pahimmin kävi Arto Smedbergille. Smedberg ohitti paluusuoran jarruissa Reijo Pennan. Ohituksen jälkeen jarrutuksessa etupyörä lukkiutui ja Smedberg kaatui. Sairaalassa Smedbergillä todettiin vasemman puolen solisluun murtuma, joten sunnuntain startti jäi häneltä väliin.

Sunnuntaina kaatumiset jatkuivat. Ensin kaatui Reijo Penna ja kilpailua johtanut Topi Mustonen puolestaan kaatui maalisuoran päässä rajun näköisesti.

– Onneksi Topi sai ainoastaan henkisiä vaurioita, ja purki kaatumisesta johtuvaa kiukkua hetken pitämällä kaarteessa olevaa pehmikesäkkiä nyrkkeilysäkkinä. Topi johti Ville Kandelinia ensin kahdella-kolmella sekunnilla ja Ville supisti johdon ennen Topin kaatumista noin sekuntiin. Silloin 12 kierroksen kilpailussa oli jäljellä muutama kierros ja oli odotettavissa kova lopputaistelu näiden ajajien kesken. Mustosen kaatumisen jälkeen Kandelin ajoi selvään voittoon ja samoin heidän perässään tasaisella ajolla toisen sijan otti Aleksi Hyvärinen, MBH Honda Racing Teamin tallipäällikkö Erkki Tapaninen kertaa tapahtumia.

– Arto Jokinen on ollut myös sarjassa kova pisteiden kerääjä. Harmillisesti hän ei päässyt Kemoraan osallistumaan ja loppukauden neljässä viimeisessä startissa tulee kiire kerätä pisteitä, jos hän aikoo ottaa kauden jälkeen Honda CBR500R Cupissa mitalin, jatkaa Tapaninen.

Honda CBR500R Cupin pistetilanne:
1. Ville Kandelin 83
2. Aleksi Hyvärinen 72
3. Topi Mustonen 66
4. Arto Jokinen 33  

Teksti ja kuva: MBH Honda Racing Team