Honda CBR500R Cupissa tiukkaa taistelua

Alastaron RR SM yhteydessä ajetun Honda CBR500R Cup:n kilpailusta tuli lauantaina ja sunnuntaina tiukka kamppailu voitosta kolmen ajajan kesken.
Aika-ajot ajettiin hyvissä olosuhteissa, kuivassa ja lämpimässä säässä. Felix Nässi oli nopein vain kaksi kymmenystä Tapio Mustosta nopeampana ja vuoden 2014 STK600-luokan Suomen mestari Ville Kandelin jätettiin kolmanneksi. Kärkikaksikon vauhti oli alle luokan rataennätyksen.
Ennen ensimmäistä lähtöä satoi ja kilpailua lyhennettiin viiden kierroksen mittaiseksi. Nässin epäonnistuttua lähdössä pääsi Mustonen karkumatkalle. Rata kuivui kilpailun aikana, ja uuden rataennätyksen ajanut Nässi sai Mustosen kiinni, mutta ohituspaikkaa ei löytynyt. Maalissa kuljettajien väliseksi eroksi kirjattiin 0,092 sekuntia. Kolmanneksi kiireisin oli Ville Kandelin, neljäs Topi Mustonen ja seuraavat sijat menivät Aleksi Hyväriselle sekä ensimmäistä RR-kilpailuaan ajaneelle Ville Töhöselle.

Sunnuntaina jo varikolla huomasi, että ilmassa oli revanssin tuntua sekä kolmen podium-kuskin että juniorien Topi Mustosen ja Aleksi Hyvärisen tahoilla. Myös Ville Töhönen alkoi olla paremmin sinut Hondan kanssa ja uhkui selvästi menohaluja. Pitkä 12-kierroksen lähtö ajettiin lämpimässä auringon paisteessa. Nyt Felix Nässi oli lähdössä tarkempi ja onnistui ottamaan heti pienen eron muuhun joukkoon, kun nyt Tapio Mustonen puolestaan jäi hieman lähdössä muiden taakse. Tapion ja Felixin välinen ero pysyi melkein koko kilpailun ajan noin kahdessa sekunnissa. Mutta kilpailun viimeisillä kierroksilla  Mustonen ja Kandelin alkoivat kiristää vauhtia ja he saivat Felixin kiinni, viimeiselle kierrokselle lähdettäessä eroa oli vain 0,5 sekuntia. Felix onnistui pitämään kaksikon takana ja oli maalissa 0,18 sekuntia ennen Mustosta. Ville Kandelin lämpeni kilpailun lopussa, tuli maaliin kolmantena ja ajoi viimeisellä kierroksella uuden rataennätyksen 1:35,966, Topi Mustonen oli neljäs ja Aleksi Hyvärinen viides.

Sunnuntain 12 kierroksen lähtö saatiin ajaa lämpimässä auringonpaisteessa. Startissa Nässi hyökkäsi tosissaan ja otti eroa muuhun joukkoon. Perässä seurasivat lähdössä hieman pussiin jäänyt Tapio Mustonen sekä Ville Kandelin, joiden vanavedessä seurasivat Topi Mustonen, Aleksi Hyvärinen sekä Ville Töhönen. Noin kilpailun puolessa välissä kärkikolmikko alkoi erottautua muusta ryhmästä, jonka kärjessä Topi Mustonen ja Aleksi Hyvärinen kävivät tiukkaa keskinäistä kamppailuaan.
Nässi oli saanut pidettyä eron Tapio Mustoseen lähes koko kilpailun ajan parissa sekunnissa, mutta viimeisillä kierroksilla Mustonen ja Kandelin kiristivät vauhtia ajaen johtopyörän kiinni. Viimeiselle kierrokselle kärki lähti kolmen pyörän nipussa ja maaliin tultiin rinnakkain, Nässin onnistuessa säilyttämään ykköspaikkansa 0,18 sekunnin erolla ja kilpailun lopussa uuden rataennätyksen ajanut Ville Kandelin jätettiin 0,149 sekunnin erolla kolmanneksi.

– Kilpaileminen moottoripyörällä oli tosi hauskaa pitkästä aikaa ja oma kierrosaikakin parani melkein kaksi sekuntia. Isosta Hondasta tuli uutta oppia ja sain ajettua kokoajan selvästi kovempaa kuin viime vuonna, ajaminen poikkeaa kevyen Moto3-pyörän ajamisesta selvästi, tuumaili kauden ensimmäistä kilpailuaan Alastarolla ajanut Nässi.

(Teksti: MBH Honda Racing Teamin ja Felix Nässin tiedotus)