Historiaa tekevä Kallion ex-tiimikaveri ei hötkyile MotoGP-luokan kanssa

”Tito” Rabat ja häntä ajattava Marc VDS Racing-tiimi tekivät ison päätöksensä jo hyvissä ajoin ja ennen kuin Kallion hiillostaman espanjalaiskuljettajan mestaruus oli vielä edes sinetöitynyt.

Himoharjoittelijana tunnetun Rabatin ajatukset liikkuvat täsmälleen samoilla linjoilla niin ikään Moto2-luokassa jatkavan Kallion kanssa.

– MotoGP-luokkaan ei ole mitään mieltä lähteä, ellei sieltä tarjoudu riittävän hyvää pyörää. Haluan ajaa vain voitoista, Rabat perustelee päätöstään jäämisestään hallitsevana mestarina motokakkosiin.

Rabat on haltioissaan
Kalexin uudesta pyörästä

Rabatille ja Italtrans-tiimiin siirtyneelle Kalliolle tarjoutui jo marraskuussa maistiaiset Kalexin vuoden 2015 pyörästä.

Kallio ei vielä vakuuttunut uutukaisesta, mutta Rabat on siitä jo tässä vaiheessa haltioissaan.

– Se on kehittynyt aiemmasta. Et voisi pyytää enemmän, luonnehtii Kalliota kulmikkaammin pyörää vievä Rabat.

Rabat ei puhu suureen ääneen mestaruuden uusimisesta. Hän tietää, että kintereillä kyttää iso tukku nälkäisiä haastajia Kallion, Ajo Motorsportin ranskalaiskuljettajan Johann Zarcon ja taatusti edelleen muutaman muunkin johdolla.

– Uskon, että minulla on mahdollisuuteni taistella myös ensi vuonna kärkisijoista, pyörittelee Rabat.

Rabatin uutena tiimikaverina kilpailee Moto3-luokassa maailmanmestaruuden saavuttanut Alex Marquez.

Kallio saa puolestaan uudeksi tiimikaverikseen jo päättyneellä kaudella Moto2-luokassa terävästi väläytelleen italialaisen Franco Morbidellin.
 

Uusin numero