Hieno suomalaisuutinen: 15-vuotiaalle Patrik Pulkkiselle sopimus MotoGP-sarjaan

– Onhan tämä tosi makea juttu. Tämän parempaa ei olisi voinut toivoa, eikä saada!, hehkuttaa suomalaiskuljettajien edustuksen lajin parrasvaloihin palauttava Pulkkinen.

Pulkkinen omaa nuoresta iästään huolimatta jo mittavan kansainvälisen kokemuksen. Pulkkisella on takanaan kaksi kautta arvostetussa ja MotoGP-sarjan yhteydessä ajettavassa Red Bull Rookies Cupissa, jonne hänet ehdittiin hyväksyä myös ensi vuodeksi.

Pulkkinen ei tietenkään pistä piiruakaan pahakseen upeaa käännettä ensi kauden oasalta.

– Kyllähän tämä MM-kuvio tuli aika yllätyksenä ja se tuntuu vieläkin vähän uskomattomalta. Kunnia tästä kuuluu Aki Ajolle. Olen Akille tosi kiitollinen siitä, mitä hän on tehnyt urani edistämiseksi tähän asti ja myös tästä eteenpäin, Pulkkinen kumartaa Ajon suuntaan.

Suomalaistalli Ajo Motorsportin ja Pulkkisen yhteinen taival käynnistyi jo yli kymmenen vuotta sitten.

– Patrik on todellinen talentti, jonka pistimme merkille jo vuosia sitten. Olemme tehneet viimeiset 6-7 vuotta kovasti töitä auttaaksemme häntä urallaan eteenpäin. Ajo Motorsport on ollut ja tulee olemaan jatkossakin vahvasti Patrikin taustalla, Pulkkiselle sopimuksen MotoGP-sarjaan neuvotellut Ajo alleviivaa.

– Tämä MotoGP-sarjaan siirtyminen tuli ehkä jopa hivenen etuajassa, mutta tarjolla ollut paketti on niin hyvä, että siihen kannatti ehdottomasti tarttua ja ottaa tämä merkittävä askel. Onhan tämä iso harppaus Patrikille ja kaikkien taustalla olevien onkin pidettävä kirkkaana mielessä se, että kyse on nimenomaan monivuotisesta projektista. Nyt on hyvä aika alkaa rakentaa pitkällä tähtäimellä uraa MotoGP-sarjassa, jatkaa Ajo.

”Askel askeleelta
oppimaan ja kehittymään”

Saksalaisen Florian Prüstelin, 27, johtaman Peugeot MC Saxoprint-tiimin kauden 2017 koostumus julkistettiin tänään Saksassa. Pulkkisen tiimikaverina ajaa tshekki Jakub Kornfeil, 23.

Tiimi kilpailee siis Peugeot-brändin alla. Pyörä on käytännössä identtinen Mahindran kanssa.

– Hyvä tiimi ja hyvä pyörä. Mahindralla on voitettu meneillään olevalla kaudella jo kaksi MM-osakilpailua, joista toinen tuli uudelle tiimilleni Brnossa ajetussa Tshekin GP:ssä, Pulkkinen taustoittaa.

Pulkkinen uskoo ja odottaa, että hänelle tarjoutuu testitilaisuus vielä tämän vuoden puolella. Varsinaiset tositoimet tältä osin alkavat sitten helmikuussa. Moto3-luokan kauden 2017 viralliset testijaksot ajetaan 9.-10. maaliskuuta Espanjan Jerezissä ja 17.-19. maaliskuuta Qatarin Losailissa.

Yhteensä 18 osakilpailua kattava MotoGP-kausi käynnistyy 26. maaliskuuta Losailin valaistulla aavikkoradalla. Pulkkisen osalta se merkitsee miltei nappiajoitusta hänen MM-debyytilleen. Pulkkinen näet saavuttaa Moto3-luokan MM-sarjan sääntöjen edellyttämän 16 vuoden iän 14. maaliskuuta.

Määrätietoinen nuorukainen ei kurota kuuta Qatarin tummalta taivaalta ja samalla asenteella jatketaan myös siitä eteenpäin. Avainsanat ovat työnteko, oppiminen, kärsivällisyys ja pitkäjänteisyys.

– Tavoite siintää tietenkin sitten joskus MotoGP-luokassa, mutta siitä lähdetään, että ajan ensin useamman vuoden Moto3:ssa. Lähden ensimmäiseen MM-kauteeni oppimaan ja kehittymään askel askeleelta. Huolellinen työnteko on tässä vaiheessa uraa ehdottomasti tärkeintä, linjaa Pulkkinen.

Tuore sopimus nostattaa entisestään MotoGP-huumaa Suomessa.

– Niin, onhan se sitten aivan mahtavaa päästä esittelemään niitä saavutettuja oppeja kotiyleisölle kaudella 2018 Kymi Ringillä, Pulkkinen antaa ajatustensa karata hetkeksi tulevaisuuteen.
 

Uusin numero