Hieno aloitus SM RR viikonlopulle

Ennen kauden viimeistä lähtöä pistetaulukon johdossa oli Jarmo Ylijoki 7,5 pisteen turvin. Aamun aika-ajoissa kovinta vauhtia pitivät Ville Haantaus ja Mika Pulliainen. Kisastartin neljän kärjen neljäs mies oli neljännestä lähtöruudusta startannut Kalle Javanainen, joka lopulta vei sekä lähdön että Superbike B-sarjan voiton.

Uusi rataennätys kirjattiin kuitenkin Jarmo Ylijoen nimiin ajalla 1.27.864. ”Vähän iisimpää oli tossa lopussa, kun Jarmo vähän jäi. On jäänyt vähän treenit väliin, joten pitää treenata kisoissa, Javanainen tuumi maaliin tulon jälkeen. Haastattelijan uteluihin ajamisesta ensi vuonna nousun myötä A-luokassa, Javanainen on vielä pohtivalla kannalla: ”Saa nyt nähdä, jos ajetaan…”

Epäviralliset tulokset Motopark 29.8.

Superbike B Motopark 29.8.
1. Kalle Javanainen, Yamaha
2. Ville Haantaus, Yamaha
3. Mika Pulliainen, Suzuki
4. Jarmo Ylijoki, Suzuki
5. Janne Rantanen, Kawasaki
6. Jyrki Hyyrönmäki, Yamaha
7. Mika Laaksonen, Suzuki
8. Jan Kopponen, Suzuki
9. Timo Malava, KTM
10. Matti Oikkonen, Yamaha

Suomen Cup
1. Kalle Javanainen 125 p
2. Jarmo Ylijoki 120,5
3. Mika Laaksonen 82 p

Suomen Cupin Supersport B:n pronssimies Aleksi Kyllästinen vei voiton 600-luokassa, mutta ei voinut voitollaan ahdistella sarjassa hopeaa ottanutta Simone Mossaa, joka ei Motoparkissa startannut lainkaan. Ylivoimaisella piste-erolla Supersporttien sarjan voittanut Sami Söderström ajoi lähdössä neljänneksi.

Supersporttien päivän yllättäjä oli kauden aikana hyvää kehitystä osoittanut Janne Kiuru, joka kolmannella kierroksella rikkoi Sami Pennan vuoden -01 rataennätyksen ajalla 1.29.088. Lopullisesti luokan uuden rataennätyksen kirjasi kuitenkin nimeensä ensimmäistä kauttaan ajava Aleksi Kyllästinen ajalla 1.29.039. Kiuru ajoi lähdössä toiseksi, Antti Haikon ollessa kolmas. Luokan ja päivän tyytyväisin tuloksiin voi olla Kemorasta asti Supersporteissa ajanut Jasmin Sarjos. Aikaisemmin jokkiksessa kisannut Yamaha-kuski paransi omaa ennätystään 8 sekuntia!

Supersport B
1. Aleksi Kyllästinen, Yamaha
2. Janne Kiuru, Yamaha
3. Antti Haiko, Triumph

Suomen Cup
1. Sami Söderström 163 p
2. Simone Mossa 116 p
3. Aleksi Kyllästinen 100 p

Nordic Superbike -luokassa uutta verta

Superbike A ajaa Motoparkissa kaksi osakilpailua. Lähtöön on saatu uutta verta mestaruuden varmistaneen Vesa Kallion vaihdettua juontotehtäviin ja Erkka Korpiahon hoitaessa viikonlopun ajan tuplapestiä Superbike- sekä stock-pyörän satulassa.

Kari Vehniäinen on paininut koko IDM-kauden ajan vastoinkäymisten kanssa ja kilpuriaan hän ei onnistunut saamaan Suomeen kuin vasta tähän viimeiseen osakilpailuun. ”On todella kiva olla kisaamassa taas kotikentällä”, Kari toteaa ja puhisee samalla penkin alle mennyttä asfalttikautta. Motoparkista ei tullut enää suolaa haavoihin, sillä kunhan Wehnä sai Ducatinsa renkaat lämpimäksi, karkasi hän pisteistä kovaa kamppailua käyviltä kilpakumppaneilta ja vei lähdön nimiinsä 4.298 s erolla toiseksi tulleeseen Sami Pennaan ja Eki Kaulamoon.

Erkka Korpiaho osoitti ammattitaitonsa pyörän satulassa, ja vaikka ajo- ja testikilometrejä Kallio Racingin KTM:llä oli kertynyt yhden treenin verran, hätyytteli hän kärkisijoja aivan tosissaan. Neljännestä lähtöruudusta startannut Erkka oli kisassa neljäs.

”Nyt on hyvää vauhtia, eihän tässä tule edes hiki”, kertasi Sami Penna naureskellen lähdön alkukierroksia Kari Vehniäisen kanssa, sillä Superbikessa ajettiin kaiken kaikkiaan hieman tahmeita kierrosaikoja. Wehnän pyörän renkaissa lienee ollut paras pito, sillä kierrosajat alkoivat kisan puolivälissä lähennellä jo normaalia 1.24-1.25, kun muuten lähdössä ”köröteltiin” 1.26-1.27 aikoja.

Superstockin lähtöruudukossa tutut nimet

Tatu Lauslehto piti jälleen kovinta vauhtia, ja sunnuntain kisastarttiin rinnalta lähtevät Erkka Korpiaho, Markus Neuvonen ja Reko Nieminen. Tatulle riittäisi mestaruuteen ruutulipulle tulo kymmenen sakissa, mikäli Erkka veisi huomenna voiton, mutta huomenna tullaan varmasti näkemään hieno kisa myös stock-luokassa.

Motoparkiin oli tänään lauantaina löytänyt tiensä kiitettävä määrä yleisöä, ja myös huomenna kannattaa tulla paikanpäälle saattamaan kotimainen road racing kausi päätökseen. Luvassa on sellaista kisameininkiä kuin sen kuuluu parhaimmillaan ollakin!

Uusin numero