Hermusesta Kuressaaren GP:n yleisömagneetti

Viron MM-osakilpailuun odotetaan sankoin joukoin yleisöä myös Suomesta. Tässä tavoitteessaan kisajärjestäjät ovat epäilemättä vahvoilla, kun koneet käynnistyvät Kuressaaren GP:n merkeissä viikon juhannuksen jälkeen.

Viime kaudella MM-hopean lisäksi Italian mestaruuden ja näytösluonteisen, mutta sitäkin mittavamman median huomion osakseen saaneen Marco Simoncellin muistokilpailun nimiinsä vienyt Hermunen nostetaan jo tässä vaiheessa taitavasti parrasvaloihin Kuressaaren GP:tä markkinoitaessa. TM:n tehdaspyörää kuskaava Hermunen näet häärää päähenkilönä kisan promovideossa.

Kesäkuun 30. päivään ajoittuva Kuressaaren GP on sarjan neljäs osakilpailu. Kaikkiaan seitsemän osakilpailua kattava MM-sarja käynnistyy 28. huhtikuuta Italian Capuassa. Mitaleiden kohtalo ratkeaa viimeistään 22. syyskuuta Ranskan Carolessa.

Virossa myös MM-enduroa?

Viro on raivaamassa tietä moottoripyöräurheilun MM-kartalle myös enduron osalta ja viime kaudella E3-luokassa pronssia pokanneen Aigar Leokin menestyksen innoittamana. Leok kilpailee TM:llä Antti Hellstenin ja Eero Remeksen tiimikaverina.

EM-sarjaa tänä vuonna isännöineen Viron tiedetään esittäneen mielenkiintonsa järjestää MM-osakilpailu kaudella 2014 ja promoottori ABC on näyttänyt sille vihreää valoa.

Viron todennäköinen MM-debyytti on merkinnyt samalla sitä, että ABC on jo tunnustellut hyvissä ajoin päällikkönsä Alain Blanchardin johdolla myös Ruotsin ja Suomen halukkuutta isännöidä niin sanottua Pohjois-Euroopan kiertuetta.

MM-pisteistä kamppailtiin tänä vuonna länsinaapurin puolella Karlsborgissa ja Suomen osalta Heinolassa.

Ensi kaudella enduron MM-sarjaa ajetaan varmuudella Chilessä, Argentiinassa, Espanjassa, Portugalissa, Kreikassa, Romaniassa ja Ranskassa.

Alustavaan kalenteriin kauden toiseksi viimeiseksi osakilpailuksi merkitty ja heinäkuun 12.-14. päiviin ajoitettu Andorra sen sijaan loistaa – ainakin vielä – poissaolollaan nykyisestä kalenteriversiosta, johon on kirjattu vain seitsemän MM-osakilpailuviikonvaihdetta.

Supermoton MM-sarjan kauden 2013 kilpailukalenteri:
28.04. Capua, Italia
12.05. Palermo, Italia
23.06. Sosnova, Tshekki
30.06. Kuressaari, Viro
25.08. Rijeka, Kroatia
01.09. Ligniers, Sveitsi
22.09. Carole, Ranska

* Kuvassa Mauno Hermunen ja Valentino Rossi joulukuussa Italiassa supermotopyörillä ajetun Marco Simoncellin muistokilpailun merkeissä. Kuva: Supermotofinland
 

Uusin numero