Hermuselle töitä myös Romaniassa

Itäiseen Eurooppaan yhä enemmän painottuvassa MM-kalenterissa ehdottomasti parasta on se, että sarjassa päättyneellä kaudella debytoinut Viron Kuressaari pitää pintansa myös ensi vuonna.

Hermusen kotikilpailuksi luonnehdittu ja jo viimeksi paljon suomalaisyleisöä kerännyt Viron GP ajetaan Saarenmaan lentokenttäradalla 20. heinäkuuta.

Viime kauden kalenteri eli pitkin vuotta ja näin ilmeisesti tulee tapahtumaan ainakin osittain myös jatkossa. Kauden 2014 MM-kalenteriin on joka tapauksessa merkitty yhdeksän osakilpailua, eli kaksi tätä vuotta enemmän. Tosin kauden neljännen, eli 1. kesäkuuta ajettavan osakilpailun järjestäjä ei ole vielä tiedossa.

Kausi 2014 käynnistetään siellä, missä Hermunen uransa ensimmäisen MM-kultansa viime syyskuussa sinetöi, eli Ranskan Rivesaltesissa. MM-avaus ajoittuu huhtikuun 20. päivään.

Ranskan jälkeen vuoroaan odottaa tiukka kahden peräkkäisen kisaviikonvaihteen puristus Bulgariassa ja Romaniassa. Plevenissä kilpaillaan 11. ja Aradissa 18. toukokuuta.

Pleven isännöi viime kauden tapaan myös MM-joukkuekilpailua, joka ajetaan henkilökohtaisen kauden jälkeen 12. lokakuuta.

Rivesaltesin, Plevenin, Aradin ja Kuressaaren lisäksi alustavasta MM-kalenterista löytyvät Tshekin Sosnova, Italian Franciacorta ja Trento, sekä varsin mielenkiintoisesti myös Mettet.

Kauden huipennus viedään tällä kertaa siis Mettetiin, jos supermotolla on tunnetusti erittäin vankat perinteet. Maailman suurimpana supermototapahtumana markkinoitu Mettet isännöi henkilökohtaisen MM-kauden finaalia 5. lokakuuta, eli viikkoa ennen Plevenissä ajettavaa joukkukilpailua.

Supermoton kauden 2014 alustava MM-kalenteri:
20.04. Rivesaltes, Ranska
11.05. Pleven, Bulgaria
18.05. Arad, Romania
01.06. Paikka avoin
15.06. Sosnova, Tshekki
06.07. Franciacorta, Italia
20.07. Kuressaari, Viro
14.09. Trento, Italia
05.10. Mettet, Belgia

MM-joukkuekilpailu:
12.10. Pleven, Bulgaria

Uusin numero