Hermuselle toinen Italian mestaruus

Hermunen säästeli renkaitaan S1-luokan aika-ajossa, mutta kahdessa kilpaerässä suomalaiselle ei löytynyt vastusta.

– Italian sarjassa on tyhmä rengassääntö, minkä takia halusin säästää renkaita kisaeriin ja ajoin aika-ajossa vain yhden nopean kierroksen. Olin toiseksi nopein, mikä riitti minulle, Hermunen kertoi.

– Voitin kummatkin erät helpolla. Ensimmäisessä voitto tuli ajamalla ja toisessa sain apua pahimman vastustajani, ranskalaisen Thomas Chareyren hajotettua pyöränsä takajarrun.

Hermunen puolusti näin kunniakkaasti Italian mestaruussarjan titteliään. Seuraavaksi Hermusella on edessään haaste varmistaa uransa ensimmäinen maailmanmestaruus. Hermunen johtaa sarjaa ennen kahta viimeistä osakilpailua. Käytännössä ainoa haastaja on hallitseva maailmanmestari Chareyre.

– MM-kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Sisiliassa ja päättyy viikkoa myöhemmin Ranskassa. Nyt voitin Italian mestaruuden ja kukistin Chareyren, muttei tämä toinen titteli tunnu yhtä erikoiselta kuin ensimmäinen. Jo senkin takia olisi hienoa voittaa jotain uutta, eli maailmanmestaruus.

Italialainen Ivan Lazzarini oli sarjassa toinen ja Chareyre kolmas. Toinen suomalaisedustaja, Toni Klem oli yhteistuloksissa yhdeksäs. Sarjassa hän oli kymmenes.

S2-luokan osakilpailussa Sami Salstola sijoittui toiseksi. Mestariksi ajoi italialainen Diego Monticelli. Salstola otti pronssia. Vain kaksi osakilpailua ajanut Suomen Asseri Kingelin oli 14.

 

Uusin numero