Hermunen voitolla MM-sarjan kärkeen

– Voitin lauantaina aika-ajon, mutta tämän aamun neljän nopeimman kuljettajan starttipaikan ratkaissut aika-ajoni meni täysin pieleen. Lähdin ensimmäiseen erään siis nelosruudusta, mutta starttini ei onnistunut, koska pyöräni niin sanottu starttinappi hajosi lämmittelykierroksella. Ohitin kuitenkin pari kuskia erän aikana ja olin maalissa neljäs, Hermunen aloitti.

– Toiseen erään sain paremman lähdön ja olin alussa kolmantena. Ohitin Ivan Lazzarinin ja Adrien Chareyren, ja ajoinkin voittoon. Kolmannessa startissa olin toinen, mutta kun Adrien Chareyre teki virheen, nousin kärkeen ja ajoin voittoon.

– Minulla meni kisa täällä viime vuonnakin hyvin, kun ajoin urani ensimmäisen MM-osakilpailuvoiton. Tänä vuonna tuli voitto ja nousin ensimmäistä kertaa urallani MM-sarjan kärkeen. Eli tuntuu kokonaan asvaltista tehty rata, missä myös hyppyrit ovat asvalttia, sopivan minulle.

– MM-sarjaa johtanut Thomas Chareyre kaatui toisen erän startissa eikä sijoittunut kovin hyvin, joten tavallaan minulla oli tuuriakin tänään. Mutta väitän, että olisin voittanut, vaikkei hän olisi kaatunutkaan. Sen verran loistavasti ajoni kulki.

– Fiilis on nyt mitä mahtavin. On todella hienoa lähteä kolmanteen osakilpailuun johtajan punainen numerokilpi pyörässä. Täytyy nyt vielä koittaa pitää se väri samana koko loppukausi.

Osakilpailun toiseksi ajoi ranskalainen Adrien Chareyre ennen italialaista Lazzarinia. Thomas Chareyre ajoi neljänneksi.

Hermunen johtaa sarjaa 128 pisteellä. Thomas Chareyre on 121 pisteen turvin toisena ja Lazzarini 114 pisteellään kolmantena. MM-sarjassa ajetaan yhteensä kuusi osakilpailua.

Tulokset:

S1-luokka, yhteistulos (3 erää):
1. Hermunen Mauno, FIN Husqvarna, 68 pistettä
2. Chareyre Adrien, FRA, Aprilia, 66p.
3. Lazzarini Ivan ITA, Honda, 65p.
4. Chareyre Thomas, FRA, TM, 46p.
5. van den Bosch Thierry, FRA, Aprilia, 45p.

S1-luokka, MM-pistetilanne:
1. Hermunen Mauno, FIN, 128 pistettä
2. Chareyre Thomas, FRA, 121p.
3. Lazzarini Ivan, ITA, 114p.
4. Chareyre Adrien, FRA, 104p.
5. van den Bosch Thierry, FRA, 79p.

Uusin numero