Hermunen vakuuttava rajussa vatsataudissakin: MM-kärkeen täydellisellä triplalla

Hermusen suorituksen arvoa nostaa se, että hän kilpaili kovassa vatsataudissa.

– Olo on todella kurja. Hyvä että pystyn puhumaan. Kaikki mehut ovat nyt tästä miehestä poissa, kuiski ennen toista erää oksennellut taistelija.

RR-virtuoosi Max Biaggin omistamassa X-Max- tiimissä kilpaileva Hermunen ei jättänyt silti Buscassa tosiaankaan mitään sattuman varaan.

Vuoden 2013 maailmanmestari vei TM-pyöräänsä molemmissa erissä vastustamatonta vauhtia vaikkaa vatsaa kouraisikin koko ajan.

Hermunen peittosi avauserässä hallitsevan ranskalaismestarin ja vastaavalla TM-pyörällä kisaavan Thomas Chareyren tyylipuhtaasti 5,097 sekunnilla.

Jälkimmäisessä erässä Chareyre pääsi 0,944 sekunnin päähän, mutta ei yhtään sen lähemmäs. Hermunen piti tilanteen koko ajan kontrollissaan.

Molempien erien kolmospaikan pokkasi kaukana kärkikaksikon takana Hondaa kuskaava italialainen Ivan Lazzarini.

Asseri Kingelin kuittasi Hondallaan puolestaan sijat 10 ja 8. Kingelin jäi maanmiehestään avauserässä 1.02 minuuttia ja toisessa 40,511 sekuntia.

Hermunen johtaa sarjaa pistein 138. Buscaan kärjessä saapunut Chareyre putosi neljä pistettä Hermusen taakse. Kolmantena olevan Lazzarinin plakkarista pisteitä löytyy 118 kappaletta.

Kausi noudattaa siis tuttua ja odotettua kaavaa: MM-kulta on puhtaasti Hermusen ja Chareyren välinen kauppa.

Seuraava osakilpailu ajetaan 7. kesäkuuta Puolan Poznanissa.

Täydelliset tulokset:
http://www.supermotos1.com/results.php
 

Uusin numero