Hermunen piti pintansa Italian sarjan kärjessä

Niistä viimeisimmän TM-pyörällä kilpaileva Hermunen kuittasi tililleen Pomposassa, jossa hän nappasi nimiinsä myös paalupaikan. Hermusen voittojen arvoa nostaa se, että Italiassa kilpailee koko MM-sarjan parhaimmisto. Hermunen on MM-pisteissä toisena ennen kauden kahta viimeistä osakilpailua.

Italian sarjasta on ajamatta niin ikään kaksi osakilpailua. Hermusella on 18 pisteen johto lähimpään uhkaajaansa, eli vastaavaa tehdaspyörää käskyttävään ranskalaiseen Thomas Chareyreen, joka oli ykkönen Pomposan jälkimmäisessä erässä. Erävoitto palkitaan 25 pisteellä.

– Hyvältä näyttää, vaikkakin tilanne näissä sarjoissa saisi olla toinen Chareyren kanssa. Hän näet johtaa MM-sarjaa, tuumi Hermunen.

Hermunen ajoi Pomposan toisessa erässä kakkoseksi.

– Johdin sitäkin erää, mutta kaaduin hiekan jälkeisessä liukkaassa paikassa ja putosin neljänneksi. Se oli pieni pyllähdys, mutta aikaahan se maksoi. Eipä silti, piste-ero Chareyreen verrattuna säilyi samana kuin tänne tultaessa.

Hermunen kilpaili ensimmäistä kertaa Pomposan radalla.

– Tämä tulos oli siihen nähden todellakin hyvä. Uudet radat ovat aina hankalia tässä lajissa. Pomposan rata oli tosi tekninen ja kapea, kuvaili Hermunen.

Italian sarja jatkuu 5. elokuuta Ranskan puolella D'Huezissa. MM-pisteiden kimppuun Hermunen hyökkää seuraavaksi 19. elokuuta Sveitsin Ligniersissa.
 

Uusin numero