Hermunen kahdesti kuudes Italiassa

Vasta toiseen täyteen MM-kauteensa valmistautuva Husqvarna-tehtaan tiimikuljettaja ajoi Italian mestaruussarjan avausosakilpailussa Castelletto di Branduzzossa kummassakin erässä kuudenneksi.

Supermotojen MM-sarjassa ajettiin vielä viime vuonna S1- ja S2-luokissa, mutta tänä vuonna luokkana on ainoastaan pienempi S1. Sama toimintatapa on käytössä myös Italiassa, missä maan sarja-avaus houkutteli paikalle MM-sarjan huiput.

– Kisa oli melkein kuin olisi MM-sarjassa ajanut, sillä mukana olivat kaikki kärkijätkät. Minulle rata oli vaikea, koska siinä oli pelkästään asvalttia. Vahvuuteni on hiekkaosuuksilla, mitkä ovat olennainen osa lajia. Vähän väliä tosin ajetaan kokonaan asvaltoiduilla radoilla, ja minun pitää edelleenkin parantaa niillä ajoa, Hermunen kertoi.

– Kisa olisi voinut mennä paremminkin, muttei se nyt huonostikaan kulkenut. Ei minua harmita, ja onhan nyt ainakin kisakausi avattu. Olen viimeisen kuukauden ajanut harjoituksissa oikeastaan vain motocrossia ja tuntuma supermotoon on vielä haussa. MM-sarja alkaa kuitenkin vasta toukokuussa, joten tässä on vielä reilusti aikaa harjoitella ja parantaa.

Hermunen ei näillä näkymin aja tänä vuonna muita Italian mestaruussarjan osakilpailuja, sillä hän panostaa viime vuoden tapaan maailman ja Saksan mestaruussarjoihin.

Sunnuntain kummatkin lähdöt voitti viime vuoden S1-luokan maailmanmestari, ranskalainen Thierry van den Bosch.

Moottoripyöräily: Supermoto, Italian mestaruussarja, S1-luokka, 1. osakilpailu, Castelletto di Branduzzo, Italia, su 28.3.2010.

S1-luokka, 1. erä:
1. Thierry van den Bosch, FRA, Aprilia
2. Bernd Hiemer, GER, KTM
3. Adrien Chareyre, FRA, Husqvarna
4. Ivan Lazzarini, ITA, Honda
5. Davide Gozzini, ITA, TM
6. Mauno Hermunen, FIN, Husqvarna

S1-luokka, 2. erä:
1. van den Bosch
2. Thomas Chareyre, FRA, Husqvarna
3. Lazzarini
4. Hiemer
5. Gozzini
6. Hermunen

Uusin numero