Hermunen ja Biaggi parivaljakkona Simoncellin muistokilpailuun

Supermoton maailmanmestaruuden viime vuonna voittanut ja päättyneellä kaudella MM-hopeaa kuitannut Hermunen osallistuu toista kertaa Simoncellin muistokilpailuun.

Hermunen saavutti supermotopyörillä ajettavassa kisassa voiton vuonna 2012 yhdessä italialaisen MotoGP-luokan kuljettajan Andrea Dovizioson kanssa.

Biaggi, 43, päätti samana vuonna pitkän ja menestyksekkään uransa Superbike-luokan maailmanmestarina.

– Biaggi on ajanut viime aikoina paljon supermotopyörällä, joten eiköhän me hoideta voitto kotiin tälläkin kertaa, tuumii Hermunen tuttuun tyyliinsä.

Hermunen sai tietää Biaggin tulevan kilpailijaparikseen siinä vaiheessa, kun suomalaiselle kävi kutsu Italian suunnalta.

Kisan taustalla vaikuttaa Malesian GP:ssä vuonna 2011 menehtyneen Marco Simoncellin isä. Paolo Simoncelli johtaa poikansa nimeä kantavaa ja keräämiään varoja hyväntekeväisyyskohteisiin osoittavaa säätiötä.

– Onhan se mukavaa olla osallisena tällaisessa tapahtumassa. Ja tietenkin on mukavaa päästä taas pitkästä aikaa ajamaan myös supermotopyörällä, kertoo ensi kaudella MM-sarjassa TM:llä jatkava Hermunen, 26.

Kilpailussa vaalitaan
myös Rombonin muistoa

SIC Supermoto Day peruuntui viime vuonna dramaattisesti, kun italialainen Doriano Romboni kuoli kisan aattopäivänä Latinan radalla saamiinsa vammoihin. Kansainvälinen moottoriliitto FIM päätti silloin, että sunnuntaina Latinassa ei ajeta.

Tämän vuoden kilpailu on omistettu Simoncellin ja Rombonin muistolle.

– Teen kaikkeni yltääkseni vähintään podiumille ja haluan omistaa kilpailun Dorianolle, joka oli hyvä ystäväni ja kilpakumppanini jo 90-luvulta lähtien, linjaa urallaan kuusi maailmanmestaruutta saavuttanut Biaggi.

– SIC Supermoto Day on tapahtuma, jossa olen erittäin mielelläni mukana. Se ajetaan hyvän asian puolesta ja siinä on mukana lajiensa parhaimmistoa ratamoottoripyöräilyn ja supermoton puolelta, jatkaa Biaggi.

Biaggin lisäksi lauantaina ja sunnuntaina ajettavaan tapahtumaan rr-puolelta osallistuvat mm. Dovizioso, Leon Haslam, Michel Fabrizio, Niccolo Canepa, Mattia Pasini, Niccolo Antonelli ja Luca Salvadori.

Hermunen ohella useiden supermotokuskien ehdotonta eliittiä edustaa hallitseva maailmanmestari Thomas Chareyre.
 

Uusin numero