Hermunen ampaisee paalupaikalta maailmanmestaruusjahtiin

– No joo, on se aina kiva olla nopein. Tästä on hyvä lähteä sunnuntain eriin, huikkasi oman suorituksensa jälkeen ensitöikseen EM-sarjan S2-luokan aika-ajoa seuraamaan kiirehtinyt Hermunen.

Hermusella on kuuden osakilpailun jälkeen 25 pisteen etu puolellaan hallitsevaan ranskalaismestariin Thomas Chareyreen.

Tämä merkitsee sitä, että Hermunen voi pistää uransa ensimmäiset ja taatusti riehakkaat MM-kultajuhlat pystyyn sunnuntaina Rivesaltesissa jo ensimmäisen erän jälkeen, mikäli T. Chareyre pysyy suomalaisen takana.

Jo pitempään on ollut selvillä se, että Chareyren rahkeet eivät riitä tällä kaudella ajamalla Hermusen suistamiseen valtaistuimelta.

– Ainakin aluksi yritän ajaa voitosta, ja jos ei kulje, niin pyritään pitämään Thomas takana. Niin, ja onhan se toinenkin erä sitten aina vielä tarvittaessa jäljellä, pudotteli Hermunen.

TM:llä kilpaileva Hermunen pysäytti kellot aika-ajossa lukemiin 1.33,608. Toiseksi vastaavalla pyörällä ajanut Thomas Chareyre jäi Hermusesta 0,475 sekuntia. Adrien Chareyre ajoi Aprilialla kolmanneksi 0,769 sekuntia pohjista.


Sessiossa seitsemään kierrokseen tyytynyt Hermunen kävi ranskalaisyleisön edessä T. Chareyren kantilta katsottuna ilkeää kissa-hiiri -leikkiä. Paalupaikkamies Hermunen iski käytännössä välittömästi takaisin, kun kotiyleisön suosikki nousi hetkeksi kärkeen.

Kauden 12 kisaerästä kymmenen nimiinsä vieneelle Hermuselle paalupaikka oli jo neljäs putkeen.

Hermunen kilpailee ensimmäistä kertaa Rivesaltesissa.

– Asfalttiosuus on nopea ja hyvä, mutta käytännössä yhdellä uralla ajettavasta hiekkaosuudesta en tykkää yhtään. Se on pitkä, kivinen ja pölyinen tällaisessa helteessä.

Neljänneksi aika-ajossa päätyi italialainen Honda-kuljettaja Ivan Lazzarini, joka sai tunnustaa Hermusen 0,851 sekuntia nopeammakseen.

Rivesaltes, Ranska.
Supermoton S1-luokan 7/7 MM-osakilpailu. Aika-ajo:

1. Mauno Hermunen Suomi, TM 1.33,608
2. Thomas Chareyre Ranska,  TM + 0,475
3. Adrien Chareyre Ranska, Aprilia + 0,769
4. Ivan Lazzarini Italia, Honda + 0,851
5. Thierry van den Bosch Ranska, TM + 1,053
6. Sylvain Bidart Ranska, Honda + 1,468

Täydelliset tulokset:
http://www.youthstream.org/reslists.aspx?ct=4&c=10

Uusin numero