Hellsten varmistelee Päitsin voittoa

Kilpailun neljäntenä jatkaa vantaalainen Toni Eriksson, viidentenä Marko Tarkkala ja kylkiluuvamman kanssa hammasta purren ajava Roni Nikander kuudentena.

Mäntsälän Juustoportilla puolilta päivin pidettävän kokoomahuoltotauon jälkeen kuljettajat ajavat vielä kivikkoisen 11 kilometrin pituisen Jussinkorven maastokokeen ja sen jälkeen parin-kolmen kilometrin pituiset lyhyet rypistykset Kaipiaisissa, Pornaisissa ja Keravalla matkalla Vantaalle maaliin TB Avialle lentokentän kupeeseen puoli neljän maissa.

– Nyt mennään varmistellen maaliin, että saa vehkeet ehjänä perille. Itseluottamus on ollut hyvä koko ajan. Omaa ajoa pitää mennä, ei voi liikoja miettiä. Kaksi edellistä pätkää tuntui vähän hankalilta, mutta ei nekään huonosti tulleet, vaikka ajattelin, että muut saa enemmän kiinni. Melkoista rytminvaihdosta on reiteillä, rennon oloinen Hellsten kertoo.

– Ei ole varaa varmistella, sillä Kaivolainen tulee aika lähellä, kilpaa pitää ajaa loppuun asti. Anttia ei saa enää ajamalla kiinni, enkä todellakaan toivo kaverille mitään epäonnea. Jarrut sain kuntoon, puolitoista pätkää ajoin ilman takajarrua, mutta sen jälkeen on tullut hyvin, Mattila puolestaan toteaa.

– Paljonko minulla on eroa Mattilaan, reilut parikymmentä sekuntia? Se otetaan sitten kiinni. Ei tänne varmistelemaan ole tultu vaan ajamaan kilpaa. Vasta Nuuttilassa alkoi mies toimia ja sain ekan kerran syötyä. Illalla alkoi vatsavaivat ja aamulla vain oksetti, Kaivolainen raportoi.

Tilanne MK 20 jälkeen:
  1. Antti Hellsten
  2. Jari Mattila + 2.45,82
  3. Joni Kaivolainen + 3.20,42
  4. Toni Eriksson + 4.58,72
  5. Marko Tarkkala + 5.12,38
  6. Roni Nikander + 5.17,41
  7. Mikko Tontti + 10.31,18
  8. Jari Pulkkinen + 13.08,65
  9. Niki Ahola + 13.18,81
10. Henri Himmanen + 13.39,24

* Tulosseuranta:
http://fin-enduro.com/tulokset/paitsi14/

* Aikataulu (viitteellinen):
http://paijanne-enduro.fi/index.php/component/content/article?id=32
 

Uusin numero