Hellsten: ”Oli mun tyylisiä pätkiä”

– Se on kieltämättä iso juttu ja osaan kyllä arvostaa Päitsin voittoa, vaikka tavoitteeni ovatkin aiemmalla urallani olleet enemmän maailmalla, kertoi myös MM-osakilpailuvoittojen makuun nuorten puolella yltänyt Hellsten.

”Talvet on tarkoitettu moottori-
kelkoille ja kesät moottoripyörille”

Perinteisesti Päitsin kärkisijoille yltävät lumispoorin parhaiten hallitsevat kuljettajat. Tällä kertaa keli suosi kesäkelin nopeimpia kahvanvääntäjiä. Nastarenkaat ja paljas, mutta jäinen maa kivikkoineen ja kantoineen ennakoikin että ”luotettavimmin nopein voittaa”.

– En kaatunut kertaakaan koko kilpailun aikana. Ero muihin oli lopulta aika reipas. Ajattelin alkumatkasta, että saadaan kova kisa, kun mukana on niin kovia jätkiä kuin esimerkiksi Mattila ja Kaivolainen. Mutta hyvä näin, Hellsten totesi silminnähden onnellisena.

– Tykkäsin kovasti reitistä, oli mun tyylisiä pätkiä. Talvet on tarkoitettu moottorikelkoille ja kesät moottoripyörille.

Mattila: ”Toivottavasti Anttikin
ymmärtää mitä tuli tehneeksi”

Toiseksi kaasuttaneen Jari Mattilan haaveissa on ollut jo vuosia Päitsin voitto. Tänä vuonna kilpi jäi reilun parin minuutin päähän.

– Tähän mennessä paras tulokseni on ollut yleiskilpailun neljäs. Voittoa lähdin hakemaan, mutta nyt tullut luokkavoitto lämmittää mieltä yleiskilpailun sijoituksen lisäksi. Päitsi on legendaarinen kilpailu, jota arvostan itse nykyään enemmän. Toivottavasti Anttikin ymmärtää mitä tuli tehneeksi, Mattila muistutti.

– Reiteillä oli kovat pohjat ja vettä vähän. Muutama lätäkkö oli, mutta ne tuli kierrettyä. Hienoa oli lasketella näin hienossa kelissä, ja kyllä sitä on puskettu menemään. Kerran kaaduin Padasjoen paikkeilla, kaatuminen on iso riski kivikossa, siinä särkyy pyörä.

Kaivolainen oli
miltei mykistynyt

Podiumin pronssipaikalle kivunnut Joni Kaivolainen lähes mykistyi omasta suorituksestaan.

– Ihan mahtavalta tuntuu, vaikka tietysti on vähän pettymys, että Antti karkasi. Sanattomaksi vetää. Rehellisesti sanoen en uskonut näin hyvään suoritukseen. Viime vuonna oli ehdottomasti sellainen fiilis, että haluan päästä itsekin palkintokorokkeelle. Viimeiset kolme pätkää tulin ihan varmistellen, että saan pyörän ehjänä maaliin, Kaivolainen takelteli häkeltyneenä.

Vilua ja märkää lupaava suuri suomalainen seikkailu kirjoitutti historian kirjoihin aivan poikkeuksellinen sivun: lunta, jäätä ja lätäköitä piti etsimällä etsiä reilun 800 kilometrin reitiltä.

Uusin numero