Hellsten lisäsi löylyä Päitsillä – johtomarginaali jo yli kaksi minuuttia

Kolmannen maastokokeen jälkeen 24-vuotias Hellsten siirtyi yleiskilpailun kärkeen ja ei ole sen jälkeen antanut ykköstilaa kuin satunnaisesti lainaan Joni Kaivolaiselle, joka kärsi jarruongelmista parin maastokokeen ajan Jämsän huollon jälkeen.

Nikander satutti
rintaansa Hassissa

Viime vuoden Päijännevoittaja Roni Nikander heitti Hassin maastokokeella kunnon kuperkeikat, ja satutti rintaansa.

Nikander jatkaa edelleen kilpailua, vaikka ei pysty enää täysipainoisesti ajamaan ja on joutunut tiputtamaan vauhtiaan. Mahdollinen kylkiluun murtuma tutkitaan vasta kilpailun jälkeen.

Päivän pidetessä kolmannesta ja neljännestä sijasta on taistellut helsinkiläinen Toni Eriksson ja enduron MM-sarjaakin ajanut Jari Mattila.

Kahdentoista maastokokeen jälkeen Hellsten johtaa reilun kahden minuutin turvin asikkalalaiseen Joni Kaivolaiseen nähden.  Jari Mattila on kolmas 3.16 minuuttia jäänenä ja Toni Eriksson neljäntenä viisi sekuntia Mattilan perässä.

– Antti on hyvillä mielin ja ajo kulkee. Sanoi edellisessä huollossa, että Vaihelan pätkällä tuntui vähän uniselta, mutta ajoi sinnekin pohja-ajan. Pimeässä ajettavista pätkistä ei ole kommentoinut mitään, ja on maininnut meille päivän aikana vain yhdestä ajovirheestä. Varmasti pystyy pimeällä vähintäänkin pitämään saman eron muihin, raportoi Jussi Pitkähalme Hellstenin huoltojoukoista.

Jäljellä on vielä neljä maastokoetta, jotka ajetaan pimeässä lisävaloilla. Kuljettajat saapuvat Vierumäelle yötauolle iltakymmeneltä. Kilpailu jatkuu sunnuntaina aamuyhdeksältä ja kärki saapuu maaliin Vantaalle noin puoli neljän maissa.

* Tulosseuranta:
http://fin-enduro.com/tulokset/paitsi14/

* Aikataulu (viitteellinen):
http://paijanne-enduro.fi/index.php/component/content/article?id=32

Uusin numero