Heinolan MM-viikonloppu avattiin upealla tapahtumalla

Supertestillä nähtiin dramatiikkaa, kun E1-luokan MM-pisteissä toisena oleva Eero Remes leiskautti hyppynsä pitkäksi. Alastulossa pyörä sai kipeää, mutta KTM-pilotti pääsi kuitenkin jatkamaan matkaa siirtymänä ajetun endurotestin kautta kohti varikkoa.

Suomalaisittain iloinen asia oli puolestaan se, että pikkuluokan nopeimmasta suorituksesta vastasi Matti Seistola Husqvarnallaan. Hän päihitti Italian Thomas Oldratin (KTM) lähes sekunnilla, MM-pistejohtoa hallussaan pitävä ranskalainen Antoine Meo (KTM) oli kuudenneksi nopein.

Muista E1-luokan suomalaisista Antti Hellsten oli TM:llä yhdeksänneksi nopein, KTM-pilotti Roni Nikander kymmenes, Juha-Pekka Tirkkonen (Honda) 13. ja Toni Peltonen Yamahalla viidestoista. Remes jäi Seistolan pohjista yli kuusitoista sekuntia ollen 14.

Mestaruustaisto
aloitettiin tarkkaillen

E2-luokan nopeimman suorituksen teki Espanjan Ivan Cervantes Gas-Gasilla. MM-johdossa kilpailuun startannut Pierre-Alexandre Renet oli toiseksi nopein, ranskalainen Husaberg-pilotti jäi pohjista kuitenkin ainoastaan 0,6 sekuntia.

Juha Salminen kaasutteli Husqvarnalla neljänneksi nopeimman ajan. Mestaruustaiston kannalta mitään ratkaisuja ei luokan osalta tehty, sillä Renetin ja Salmisen ohella siitä taisteleva Espanjan Christobal Guerrero oli KTM:llä kolmas.

E2-luokaan osallistuvat Henri Himmanen (Beta) ja Heinolan oma poika Riku Rouhiainen (KTM) aloittivat myös varmoin ottein. Himmanen oli yhdestoista ja Rouhiainen 13.

Yllättävä pohja-ajan tekijä

Isossa luokassa Ranskan Christophe Nambotin jatkoi vakuuttavia otteitaan. Kauden aikana E3-luokassa voitosta voittoon ajanut KTM-pilotti aloitti Heinolan MM-osakilpailun pohja-ajalla. Toiseksi nopein oli Italian Manuel Monni (KTM) ja Ruotsin Joakim Ljunggren taiteili Husabergilla kolmanneksi.

Suomalaisista luokan nopein oli tuore motocrossin Suomen mestari Toni Eriksson (KTM) ajamalla kuudenneksi. Jari Mattila niin ikään KTM:llä oli seitsemäs, Betan tehdaskuljettaja Marko Tarkkala aloitti tarkkailen ja oli yhdestoista.

Päivän nopeimmasta ajasta vastasi yllättäen Enduro Junior -luokan Mathias Bellino KTM:llä. Ranskalainen ajoi Supertestin aikaan 1:54.35, kun toiseksi nopein illalla oli E2-luokan Cervantes jääden juniorille kuusi kymmenystä. EJ-luokassa suomalaiset ajoivat seuraavasti; Lauri Pohjonen (KTM) 16., Matias Savo (Kawasaki) 17., Mika Tamminen (Beta) 19. ja Kimmo Hurri (KTM) 21.

Cup-voiton viime viikonloppuna Ruotsissa varmistanut Giacomo Redondi (KTM) oli Youth Cup -luokan nopein. Aleksi Jukola (KTM) oli 11. kiireisin, Joni Kaivolainen (KTM) 12., Jiri Leino (TM) 14., Jaakko TIkkanen (KTM) 17., Kim Teikari (Yamaha) 18. ja Toni Holopainen (KTM) 19.

Supertestin tulokset huomioidaan lauantain lopputuloksissa. Ensimmäiseen täysinäiseen ajopäivään startataan huomenna Heinolan keskusta Maaherranpuistosta klo 9.00. Sunnuntaina ajetaan toinen ajopäivä.

Lähde: Heinolan MM-enduron tiedotus

Uusin numero