Haydenilta murtui lapaluu ja kylkiluita

Kovan onnen soturi kaatui harjoitellessaan hallissa kotimaisemissaan Owensborossa. MotoGP-luokan vuoden 2006 maailmanmestari Haydenilta murtui rytäkässä vasen lapaluu ja kaksi kylkiluuta.

Kohtalokas harjoitus merkitsi Haydenille paluuta pyörän selkään ensimmäisen kerran sitten kauden päättäneen Valencian osakilpailun jälkeen. Hän loukkasi Valenciassa oikean käden ranteensa, joka operoitiin marraskuun puolivälissä Fremontissa. Haydeniltä jäivät väliin samalla myös kauden jälkeiset tärkeät testit.

Ducatilla ollaan toiveikkaita sen osalta, että Haydenin uusimmat vammat eivät vaatisi leikkausta. Asia ratkeaa tosin lopullisesti vasta ensi viikolla, kun Haydenin tila tutkitaan Fremontissa ja jo turhankin tutuksi käyneen tohtori Arthur Tingin toimesta.

– Tämä oli tavallaan outo onnettomuus aivan kuten Valenciassakin. Saavutin edellä ajaneen kuljettajan, joka oli antamassa minulle tietä. Hän osui kuitenkin etupyörääni, minkä seurauksena kaaduin ja löin vasemman olkapääni melko kovaa, Hayden kertasi harjoituksissa tapahtuneen onnettomuuden kulkua.

– Olen tietenkin pettynyt, mutta näitä nyt vain sattuu tässä lajissa. Nyt ei ole tehtävissä muuta kuin pyrkiä kuntoutumaan mahdollisimman nopeasti. Ei tämä muuta odotuksiani kauden 2012 osalta, jatkoi Ducatilla Valentino Rossin tallikaverina ajava Hayden.

Ducatin ja Ferrarin yhteinen sekä perinteikäs kauden avaustapahtuma ”Wroom” järjestetään Madonna di Campigliossa 9.-14. tammikuuta.
 

Uusin numero