Hawkstonessa neljänneksi ajaneella Kullaksella reilu kuukausi h-hetkeen

Hawkstone Parkin kilpailun jälkeen Kullaksella on reilu kuukausi aikaa valmistautua uuteen MM-kauteen.

– Oli osaltani aikalailla peruskisa, kuten viime viikonloppuna Ranskassakin. Valitettavasti minulla oli kuitenkin aamulla pyöräni kanssa ongelmia, joiden ratkaisemiseen meni aikaa. Olinkin aika-ajossa vasta 14, Kullas selvitti.

– En ehtinyt putsata ensimmäisessä erässä betonista starttialustaa kunnolla ja pyöräni lähtikin startissa vinoon. Erän alku oli sitten huono ja olin alkuvaiheessa 15:tenä. Nousin kuitenkin nopeasti seitsemänneksi, mutta sitten käteni puutuivat enkä pystynyt puristamaan enää paremmille sijoille.

– Toinen startti meni paljon paremmin ja olin alussa viidentenä. Nousin erän aikana kolmanneksi, ja tulin maaliin aivan MM-sarjassa ajavan Jake Nichollsin perässä. Yhteistuloksissa olin neljäs, mikä oli ok, mutta parannettavaakin jäi.

Sveitsiläinen Arnaud Tonus voitti MX2-luokan, toinen oli britti Nicholls ja kolmas hollantilainen Glenn Coldenhoff.

Päivän päätti MX2- ja MX1-luokkien yhteinen superfinaali, jossa Kullas ajoi MX2-luokassa kolmanneksi ja yhteistuloksessa kuudenneksi.

MX1-, MX2- ja MX3-luokkien MM-sarjat käynnistyvät 8.-9. huhtikuuta Hollannin Valkenswaardissa. Silloin alkaa myös Kullaksen todellinen taisto menestyksestä.

– Nyt on reilu kuukausi aikaa MM-sarjan alkuun, ja nyt onkin aika tehdä yhteenveto, missä menen tällä hetkellä. Minulla ei ole kisaa ensi viikonloppuna, joten pääsen taas keskittymään enemmän harjoitteluun.

Kullaksen bulgarialainen tiimikaveri Petar Petrov ei ajanut Hawkstone Parkissa. Petrov paranteli sormeaan, jonka hän loukkasi viikko sitten Ranskan Valencessa.

Petrov pyrkii palaamaan radalle tiimin kaavailemassa seuraavassa, Saksan Frankenbachissa ajettavassa kisassa.
 

Uusin numero