Hautamäki ajoi SM-kultaa

Kilpailussa oli mukana 17 kuljettajaa taistelemassa mestaruudesta. Kilpailussa ajettiin 20 alkuerää, jonka jälkeen kaksi parasta pistemiestä meni suoraan finaaliin ja sijoille 3-6 sijoittuneet semifinaaliin.

Alkuerissä nopeinta vauhtia pitivät Seinäjoen Juha Hautamäki ja Varkauden Jesse Mustonen, jotka keräsivät 13 pistettä mieheen. He siis suoraan finaaliin.

Semifinaaliin selvisivät 12 pisteellä Tero Aarnio ja Niko Siltaniemi, saaden seuraa 11 pistettä keränneestä Marko Suojasesta ja yhdeksän pistettä tililleen napsineesta Joni Keskisestä. Myös Jiri Nieminen keräsi yhdeksän pistettä, mutta jäi erävertailussa semifinaalin ulkopuolelle.

Alkuerissä nähtiin myös dramatiikkaa sillä Teemu Lahti ja Nike Lunna kolaroivat erässä kuusi. Lunna hylättiin tilanteesta ja Lahti loukkasi itseään tilanteessa sen verran, että kilpailu jäi kesken. Mustonen ja Tino Turkia puolestaan kaatuivat molemmat erässä 17. Molemmat olisivat päässeet mukaan uusintaan, mutta Turkia ei pystynyt enää kilpailua jatkamaan.

Semifinaalissa nopeimpana ruutulipulle ehti Suojanen, ohitettuaan kaikki muut kolme kuskia ensimmäisessä kurvissa. Suojasen kanssa finaaliin meni Aarnio, joka onnistui pitämään Siltaniemen takanaan. Keskinen jätettiin tylysti semifinaalin viimeiseksi. Tämä tarkoitti Siltaniemen sijoitukseksi viidettä sijaa ja Keskinen tämän vuoden finaalissa kuudes.

Finaalissa startti oli erittäinen tasainen ja ensimmäisenä takasuoralle ehti Suojanen saaden Hautamäen ja Aarnion peräänsä. Kaksi kierrosta Suojanen johti finaalia, kunnes Hautamäki tuli väkisin ulkokautta ohitse ja karkasi mestaruuteen. Suojanen onnistui ottamaan hopeaa ja Aarnio tällä kertaa pronssille. Hienon kilpailun ajaneen Mustosen paukut eivät finaalissa riittäneet ja nuorukainen jätettiin neljänneksi.