Hätäisimmät hälyttelivät jo Stoneria – Marquez ei paina paniikkinappulaa

Hätäisimmät ehtivät jo hälytellä hätiin ja Marquezin tuuraajaksi tämän edeltäjää Casey Stoneria. Marquez missaa saletisti ensi viikolla Sepangin radalla Malesiassa ajettavat testit. Suurella todennäköisyydellä samoin tulee käymään myös Phillip Islandin baanalla 3.-5. maaliskuuta Australiassa.

Bridgestonen rengastestien osalta Phillip Islandin radan takavuosien herra ja hidalgo Stoner olisi kieltämättä kiehtova vaihtoehto Marquezilta vapaaksi jäävän pyörän puikkoihin.

Phillip Islandin nimikkomutka ”Stoner Corner” ja varmasti moni muukin seikka kutkuttavat tuplamestarin ajatuksia, mutta jos viime päivinä kartingissa vauhdin viettiään tyydyttäneen Stonerin sana pitää, niin kalavedet kutsuvat häntä asfaltin sijaan.

Intohimoinen kalamies Stoner on antanut ymmärtää, että hän aikoo pitää moottoriurheilusta täydellisen sapattivuoden, jolloin Hondan testikeikat sysätään nekin hänen osaltaan tauolle.

Mutta kuten Hondan MotoGP-projektin nokkamies Shuhei Nakamoto muutama päivä sitten muotoili, ”Casey on Casey, eikä hänestä koskaan tiedä”.

Saattaa olla, että takaportti on jätetty sittenkin raolleen.

Marquezilta löytyy jo
pilkettä silmäkulmasta

Marquezin jalkavamma on siististä murtumasta huolimatta sellainen, että siitä täyteen kuntoon toipuminen vie normaalisti kuusi viikkoa. Huippu-urheilija Marquez poikkeaa tosin tässäkin mielessä massasta. Hän itse pitää neljää viikkoa ehdottomana maksimina.

– Onhan se harmi missata testit, mutta olen päättäväinen ja valmis tekemään parhaani ensimmäisessä MM-osakilpailussa Qatarissa. Tuskin maltan odottaa pääsyä taas pyörän selkään, huikkaa parhaillaan kainalosauvojen tuella etenevä Marquez.

Marquez täytti viime maanantaina 21 vuotta. Synttäriviikko kulki vauhdikkaasti keskiviikkoiltapäivään asti, kunnes crossipyörä lähti kohtalokkaasti lapasesta kotikulmilla Lleidessa.

– Kiirehtiminen sairaalaan murtuneen jalan vuoksi ei ollut ihan sitä, miten suunnittelin syntymäpäiviä viettää, keventää Marquez tilannetta.

Ja kyllä, hän kantaa hetkellisestä takaiskustaan huolimatta edelleen ensi kauden mestarin kultaista viittaa harteillaan. Sitä alleviivaavat myös Marquezin tittelin käytännössä ainoat uhkaajat, Honda-tallikaveri Dani Pedrosa ja Yamahan kaksikko Jorge Lorenzo-Valentino Rossi.

Uusin numero