Harley-Davidson esittelee sähköisen LiveWiren Euroopassa

Jo 2014 julkituotu LiveWire on Harley-Davidsonin ensimmäinen sähköpyörä, mutta niitä on tulossa lisää. Myyntiin pyörä tulee ensi vuonna.

LiveWire on osa HD:n sähköistämistä ja ”More Roads to Harley-Davidson” -kasvustrategiaa. Sen mukaan mallistoa laajennetaan uuden segmentin pyörillä. LiveWiren jälkeen vuonna 2020 on luvassa Adventure- ja Streetfighter-mallit.

Yhtiön mukaan sähköisen LiveWiren on tarkoitus houkutella yhä monimuotoisempaa asiakaskuntaa kuten 18-35-vuotiaita, naisia, afroamerikkalaisia sekä latinoja.

Pyörä kiihtyy nollasta sataan alle neljässä sekunnissa, siinä on tehoja 74 hevosvoimaa ja vääntöä 70 Nm. Huippunopeus on rajoitettu elektronisesti 150 kilometriin tunnissa.

Tarkkoja yksityiskohtia ei ole tiedossa, mutta eri arvioiden mukaan pyörällä voisi ajaa yhdellä latauksella yli 200 kilometriä, arviolta 7 kWh:n akun lataamiseen kuluisi noin kolme tuntia.

Toisin kuin sähköpyörissä yleensä, moottori on asennettu pyörään pitkittäissuunnassa. Pyörää on kuvailtu radikaaleimmaksi teoksi yhtiön 115-vuotisessa historiassa. Monen kriitikon mielestä se ei kuitenkaan täytä Harley-Davidsonin perinteisiä tunnusmerkkejä, mutta esimerkiksi The Hollywood Reporter -lehden mukaan siitä saattaa hyvinkin tulla autopuolen Tesla Model S:ään verrattavissa oleva statussymboli. Mikä todellinen vastaanotto on, sen näemme, kun pyörä tulee myyntiin.
 

Uusin numero