Hankalat sääolot – Ducatit loistivat Silverstonen aika-ajossa

Yamaha Tech 3:n Johann Zarco johti ennen viimeistä kovaa kierrosta. Rata kuivui kuitenkin koko ajan ja ajat paranivat. Ducatin Andrea Dovizioso ja Lorenzo löivät kuitenkin paremmat ajat tauluun. Lorenzo otti paalun.

LCR Hondan Cal Crutchlow puristi itsensä neljänneksi, Marc Marquez oli viides. Vaikka Yamahan pyörä pelasi harjoituksissa mainiosti, päivä oli valtava pettymys. Maverick Vinales oli 11:s ja Valentino Rossi 12:s. Teknisten murheiden vuoksi Rossi ei päässyt edes yrittämään viimeistä nopeaa kierrostaan.

Yksi ehdottomista yllättäjistä oli KTM:n Bradley Smith, joka punnersi itsensä kahdeksanneksi. Keikkakuski Loris Baz ajoi ruutuun 18.

”Oli hienoa onnistua näissä hankalissa oloissa. Paalupaikka oli lähellä, mutta sitä ei nyt tullut. Todella hankala sanoa, millainen sää on huomenna. Onnistuin tänään ja pitää olla tytyväinen”, Johann Zarco kommentoi tuoreeltaan.

”Oli kyllä omituiset olot, osa radasta oli täysin kuiva, osa todella märkä. Ei ollut helppoa ajaa sitä kuivaa osuutta sadekelin renkailla. Tärkeintä on, että olemme eturivissä”, sanoi Dovizioso.  

Paalupaikkamies Jorge Lorenzo oli luonnollisesti tyytyväinen.

”Tämä on hienoa, kauden toinen paalipaikkani, Ducatille tämä rata ja sää on hyvä. Koitin välillä hiukan jäähdytellä renkaita ja ilmeisesti se nyt onnistui.”
 

Uusin numero